06 studenoga 2020

anti egzi bi cionizam

ne znam kako je kod vas, ali ja gledam da u svemu budem što jednostavniji i praktičniji. 
sećam se da je u nekom katalogu (onlajn) ili recenziji pisalo kako za svaki model sata možeš da poskidaš neke aplikacije pa da onda menjaš pozadinu i sve one moguće ekrane, i onda skoro svako pohita da se okiti time ne bi li mu njegov sat delovao jedinstveno ili što bi rekli "personalizovano". ja to nijednom nisam radio, a ne znam ni zašto bih. bukvalno mi sve izgleda onako kao iz prodavnice, na svakom satu do sada. kao i na telefonu, kompjuteru. narod to voli da stavi neke palme neka ostrva pa da zamišlja da je na baliju ili gde već, kod mene je desktop najobičnija crna boja jer se tako ikone najbolje vide. plus kad je u kući mrak, onda mi belilo ili šarenilo ne iskopava oči. na telefonu isto, neka blaga šara čisto da lakše nađem i svrstam srodne ikone. ne mogu da zamislim da nosim sat na kojem se okreće nindža kornjača ili je kazaljka u obliku ajfelove kule, baš ne mogu. plus što svaka ta džidža-bidža potroši makar trunku memorije, dakle bespotrebna je i tehnički može samo da naškodi uređaju, o kojem god se radilo. 

gledam danas tu izvornu pozadinu sata i stisnem na trčanje, kad vidi čuda preporučuje mi neki rikaveri džoging, pisalo je valjda da teram 34 minuta po 6'30''! obzirom da prethodne aktivnosti ume da zaboravi, možda je nešto po varijabilnosti pulsa ili disanju skontao da sam umoran. DODUŠE jesam juče trčao dvaput, znajući da ću danas skoro ceo dan biti u putu tj u gostima. odmorio sam se i od društvenih mreža a malo se za promenu ispričao sa živim ljudima. čak sam sreo i par kerova, je8eš dan bez druga na drumu.


sad kad sam napokon seo da nešto napišem pred spavanje, nemam volje ni na tviteru da vidim šta je moja mala ekipica naškrabala, a kamoli da zaginem na neke opširnije mreže. nakon probnih mesec dana sam shvatio ko sve želi da se pratimo na stravi pa sam je sa javnog profila vratio na onaj sa molbom za praćenje, kontam ko je hteo imao je dosta vremena da se javi, a nikog nisam odbio. imam još par ortaka koji trče jednom mesečno pa sam njih stisnuo da pratim a oni će to primetiti za mesec dana ili nikad, saznaćemo do nove godine valjda. i to bi bilo to. 

u prvih 6 dana novembra sam skupio 67km što je dakle više od 10 dnevno, nekako volim kad mi je to prva misao kad pogledam kalendar, gle imam više od 10 po danu, jeah. no zato na bicikli nemam skoro ništa, nije baš bilo neko letnje vreme. ovo trčkaranje danas je bilo bliže metrima nego kilometrima, hah, ali sam se valjda zato odmorio za vikend. planovi postoje ali ne konkretni, više su to ideje pa šta donese inspiracija. 

Nema komentara:

Objavi komentar