06 studenoga 2020

dva i dva jednako dva

dva brda u sredu i dva trčanja u četvrtak daju dva dana, sredu i četvrtak, šta tu nije jasno?
nakon što sam juče napisao blog na poslu, kod kuće mi je momentalno pažnju privukao grafikon na kojem je bilo 11 sinusa ili kako se već zovu one sise na sinusoidi, štaviše sad ne znam zašto se ne zove sisoida. dakle obrnuo sam šest 400-tki u jednom smeru i pet u drugom, kako je dotle došlo nemam pojma, a još sam usput par puta bacio pogled na broj LAP-ova i koliko znam imao sam dotrčavanje do stadiona i odatle mi je trebalo još 10 puta 400 i 10 puta 200 na kraju svake od kojih (deonica) sam stisnuo LAP i dakle trebao sam da završim kada stisnem 21. i sve mislim da sam toliko puta i stisnuo, a gde se unutar toga provukla još jedna 400tka i jedna 200tka nije mi najjasnije, jedino ako sam poslednju otrčao dvaput :-) 


smislio sam i skraćenicu za patike, doduše prekasno nakon par godina nošenja pa će im imena služiti tek za još par trčanja i sahranu. naime leva zelena i desna crvena su dobile skraćenicu tj ime el zi di si, što znači da je drugi par leve crvene i desne zelene dobio ime el si di zi, KAKO SE TOGA NISAM RANIJE SETIOOOOOO, kako bi nam bilo lepo ovih par godina na blogu. jebg, šteta. ove na slici su prešišale 1800km juče, hiljadu i osamsto kilometara može da se kaže i jedan koma osam megametara pa jelda, milion i po koraka heh.


popodne mi je iz nekog čudnog razloga došlo u glavu da MORAM da otrčiim još malo i već pred sâm mrak sam krenuo, taman u suton uspeo u ravnim klizavim patikama da nekako sletim niz livadu i makadam nazad u civilizaciju gde me je Lola čekala sa biciklom, pa sam onda ja seo na bicikl pony (što ga Milijana gony) i poslednjih 4.5km do kuće vozio iza nje sa trepćućim crvenim svetlom na gepeku, da je u mraku ne bi pokosio neki automobil na krivudavom puteljku uz reku. bogme nakon poduže pauze zbog izvrtanja skočnog zgloba Lola kao od šale dotrčala kući 6 min/km što je ispao bolji prosek od mog, doduše preko brda ali što jes jes matematika je surova.

Nema komentara:

Objavi komentar