24 ožujka 2021

deveti paragraf

nešto mi palo to na pamet kad se govorilo da se neko ili nešto iskrivilo kao deveti paragraf i nikad nisam imao pojma šta to znači. poput onoga "kao proštac" što isto nisam imao pojma šta znači dok nam nedavno ujak nije objasnio da je to onaj kolac na ćošku tarabe, mada eto da sam se interesovao mogao sam da nađem i kod vujaklije i kod vukajlije :-) 

i jutros mi padne na pamet da je paragraf ustvari naziv za "novi red" i setim se onih transparenata i natpisa na kojima neko nešto krene da škraba nadugačko, nekada tako izgledaju i posvete na knjigama, pa malo pred kraj reda saviješ na dole kao da slova cure, pa sledeći red još više, i neki deveti verovatno izgleda skroz polukružan.

pa bi onda neko koga je srgao išijas i sav se usukao kao žirafa posle treće šljivovice, mogao za sebe da kaže da se iskrivio kao deveti paragraf. a možda sam i to prvo trebao da guglam kao i za proštac, ali neću da mi pokvari blog pa ću guglati sutra. 


evo našao sam upravo sa devet redova, mada mi se ovaj ispod više sviđa iako ih ima samo sedam, pa ispade da je sedmog još gore sjebo išijas nego devetog :-)


nadam se da ovime neću ureći današnji plan jer evo o čemu se radi.
nakon onih sramnih 7km juče i par sati bicikle po ledenom vetru, danas je izgleda poslednji zimski dan u smislu od onih dana kojima bi se najradije napsovao svega po spisku.
pa bi od sutra trebalo definitivno da se vrati sunce i da sve krene ka proleću, pokušaj drugi u 2021.
e sad:

normalno bi bilo danas još nešto sitno otrčkarati tek da se ubije ovaj dan, pa da sutra tog prvog sunčanog odem na neku Dužinu nakon puno vremena, i nakon toga da zajašem bicikle pa da svakog dana uzmem drugu ne bi li ih u nekoliko dana sve očistio i podmazao.
no moj poremećeni um bi već sutra da zajaše prvu od bicikli (ono juče se ne računa kao trening) iako će biti hladno vreme i zubato sunce, a danas mu je sinula ideja da po ovoj kiši otrči neku tempo poluDužinu i sahrani se za naredne dane.
tako da još uvek razmišljam i premeravam koliko glup i samoubilački plan sam uopšte sposoban da smislim.

Nema komentara:

Objavi komentar