04 ožujka 2021

biti ili ubiti

ubiti plan ili ubiti ideju ili ne ubiti skroz nego samo malkice
a dilema je oko tog "malog trčanja"
da li mi je, i za šta konkretno, potrebno nakon 5'40'' i 5'50'' još jedno trčanje po 6'00'' obzirom da sve upućuje u tom smeru?
da li to što ću sat i po da skratim na pola sata nešto znači?
ili baš ništa?
svako sa trunkom mozga bi mi rekao da je pametnije ne trčati uopšte, ali opet ostane ono pitanje "a zašto da ne?" ako možda ipak mogu tih nekih 6-7km.
nije to pola sata ako se ide kao skroz rastrčavanje ali nekako me je uvek bilo sramota otrčati 5km, tih 6 ili 7 sam doživljavao kao minimum da bi se uopšte izašlo iz kuće.

prolećno vreme me izvuklo iz zimskog neraspoloženja pa sve ređe tražim razloge za utjehu jer mi više nije potrebna.
koliko god se još Zima koprcala, očigledno joj je sveća dogorela do dna i već srećno grickamo mart.
okej, ume i u aprilu da promakne koja susnežica i da nas baci u akutnu depricu ali to ipak nije tako strašno.
mada nije ni zimska melanholija loša, svakog dana po pola sata gledaš telefone, gitare, motore, patike, i biraš šta ćeš kupiti da sa nekom novom igračkom umesto cucle mirno prespavaš još koji tjedan.


juče sam nakon tog drugog zaredom trčanja otišao na drugu zaredom vožnju, eto barem dva dana su išla po planu.
sat je rekao da sam stigao do 496m nad morem a vožnja u šorcu i duksu podvrnutih rukava do lakta je zvučala bezmalo letnja.
nikom ne bu lepše nego nam, da je vako vreme svaki dan.
za danas su najavili još i toplije, ne znam da li da planiram STOTKU kao krajem februara kada je svaki dan topliji od +15 morao da donese stotku, ili da se okrenem nekim drugim ciljevima.
ima okolo sasvim lepih kružića koji su samo malo kraći, a barem duplo teži od najlakše raspoložiove stotke, tako da inspiraciju i zadovoljstvo treba tražiti izvan brojeva.

deset minuta kasnije (od početka bloga) negde se u krvi nagomilao šećer od doručka pa kontam da ću ipak prvo otići na neko trčkaranje.
a posle imam da sečem neke daske i pravim neki poklopac od šahta, još jedan od poslova koje Lola zove "uređivanje Gnezda", valjda da bi mi to zvučalo kao neko simpatično umjetničko dovijanje a ne najobičnije fizikalisanje.

Nema komentara:

Objavi komentar