01 ožujka 2021

mac, mac!

dosadiše više sa Darom, izgleda da nema čoveka koji je gledao a da nema potrebu da napiše RECENZIJU. 
o filmovima ne znam puno više nego o politici, a tek o sarmi kad jedno uvijaš u drugo znam još manje. kao laik dakle, čini mi se da je nama kao naciji jako važno da pričamo o tome kako su pre 630 ili 107 ili 80 godina postojali gori narodi od nas. puno gori. a mi smo bili nedužne žrtve i pozitivci. to što smo u međuvremenu vredno radili na tome da preokrenemo situaciju, to ćemo zanemariti. mi bi da živimo od stare slave. srbin, loš, zao. i koji god film-knjiga-slika nam hrani tu iluziju da se vreme zaustavilo onda kada smo bili bolji od drugih, mi ćemo to slaviti. e taj je dobar film, baš po ukusu. baš smo im pokazali. 
tako ja gledam na stvari, a flim može biti svakakvog kvaliteta, koga briga.

juče sam odustao od ideje da zapečaćujem mesec februar i vadim prosek zadnjeg dana, pa sam ga tako završio sa stotinak kilometara manje nego u januaru ali sa 500-tinak km više bicikle po čemu ću jedino i zapamtiti ovaj netipični prolećno/zimski mesec. negde pred kraj šetnje smo pronašli mače izgubljeno pre 5-6 dana i uručili ga vlasnicima koji su doleteli "pod rotacijom", ovo je definitivno bila najbrža akcija spašavanja i-ka-da:


ta druga šetnja/hajk zaredom me je valjda propisno odmorila za mart pa eto neka barem on ne krene tako što ću da kilavim tri dana, jer sam prethodni mesec morao da pečatim :-)
treba nekako proći kroz ova tri dana najavljenog jedva dvocifrenog minusa iliti onih 10-ak stepeni poznatih kao "zubato sunce", jer mi nakon toga na dugačkom štapu prognozeri nagoveštavaju četvrtak i petak po +17 što u prevodu znači bicikla i kratke gaće, rukavi nisu važni jer ih ionako povučeš do laktova ako kreneš u dugom dresu.

da, sad bih ja da se nastavi +20 i +25 i đihaaaaaa, ali toga ću se načekati još barem mesec dana, ФУЦК! ne volem mart, što bi rekao onaj, tu si negde blizu ali nisi još stigao, ako ti se posreći može i da proleti - najavljene su dve treking lige i jedan lokalni trail koji me no interesa, a može i da se otegne i da ti se smuči kao što se par martova već ranije potrudilo. bumo vidli. 

Nema komentara:

Objavi komentar