13 ožujka 2021

petak trinaesti

izgleda da skoro svakog trinaestog u mesecu moram da stavim naslov petak trinaesti i da se požalim što 13. nije pao u petak, dakle u 6/7 slučajeva.
ova subota trinaesta je mogla da prođe na trista načina kao uostalom i ceo vikend obzirom da je prvo bilo najavljivano malo lošije vreme a ispostavilo se da ćemo se provući manje više po suncu.
no onaj potop u petak na subotu kada je pljuštalo satima me je ipak odvratio od izleta u njive sa drugarima pa sam im poželeo sve najbolje i preporučio gumene čizme, ili još bolje one ribolovačke do jaja.

ujutru sam tako dopustio sebi "normalno" trčanje bez previše čuvanja za sutra, pa sam otrčao jedan od omiljenih brdskih krugova, usput naravno svrativši kod Žuće.
ne znam kako se zove taj poremećaj ali povremeno sam bacao pogled na sat da bih proverio koliko će mi TAČNO izaći krug jer sam napravio jednu varijaciju, i moram priznati da sam osetio neko dečije ushićenje kada sam ugledao 10.03 km.
nisam bio ni u kakvom fazonu zaokruživanja pa sigurno ne bih trčao krugove oko najbližeg drveta da mi je kojim slučajem pisalo 9.93 km, ustvari mi je to uvek bila veća "fora", naravno osim kada se prijavim za neki čelindž, onda ipak moraš da napuniš do kraja.

sad kad to rekoh, prestali su da mi stižu mejlovi od onih 26:virtual pa moram proveriti da li je ta ideja crkla ili je nešto drugo u pitanju.
štaviše mogli su i za počasnog člana da me usvoje obzirom da sam im prijavio grešku u mejlu, nakon što su stalno najavljivali kako je moguće istrčati 24 sata nakon ili 24 sata kasnije, pa su nakon mog mejla poslali hvala i prepravili na pre i posle.

e pa nema ništa.
pre sedam dana je bio tokio a za sedam dana imamo virtual bogota, mislim od svega su našli BOGOTU pa brate bukvalno očekujem i donji vakuf da uvrste u skorije vreme. 
dakle ništa od plasmana za ovih mojih brdskih 10 kilometara po 5'47'', a baš me zanimalo da li bih opet bio poslednji na rang listi :-)

no nevezano za to, popodne sam provozao 50-ak slično brdskih km i to je bio jedan baš onako lep rikaveri, bez obzira što je bio brdski.


usput sam na glavnom usponu pronašao na bankini neka pakovanja rolata i ne pitavši se previše kome je to i kako ispalo, utrpao u ranac.
 

kao naručen na dnu spusta me je kod kontejnera u centru sela dočekao mali kerić lutalica kojem sam jednu roladu izdrobio i malo pofajtao vodom, ovo malo čokolade s vrha sam ogulio na stranu baš da ga ne ubijem a od jedne porcije šećera neće oslepeti, bitnije je da se najede. drugi rolat sam ostavio na klupici ispred škole jer sam video da se deca igraju na igralištu pa će im taman dobro doći nakon loptanja. očekujem neku nagradu Grada za ove humane gestove :-) 

Nema komentara:

Objavi komentar