26 travnja 2021

hiljadarke hiljadarčice

juče opet 1028m uspona, i sada moram tačno da popišem sve otkad je to počelo, da vidim ovako na papiru kako izgleda i kolika su odstupanja.
možda mi je sat popio neki virus pa je do njega, a ne do bicikle?
dakle pre ovih 1028m sam imao 1021m, 1014m, 1026m.
dakle bukvalno u 14 metara razlike, a svaki dan na skroz drugu stranu sveta.
s tim što sam juče prešao 82km a pređašnje vožnje su bile gledano unazad 46-43-60km.
praktično sam samo dodao 40-ak km ravnjikavog na početku, pa sam onda udario u brda.


baš smo zavoleli taj ogromni potkovičasti obilazak oko Zvorničkog jezera jer je doživljaj kao da ideš na more kroz Virpazar.
od Loznice nadalje smo overili skoro svaki uspon na venac planina, Gučevo, Radalj, Šarena bukva oba uspona, Mačkov kamen asfaltom (ostala je prečica sumnjive podloge), Proslop iz Ljubovije, a tu smo se čak i sa Medvednika spuštali uz potok pre desetak godina... i naravno najveći uspon od Drine, onaj od B.Bašte tj Rogačice na Debelo brdo, 17km mazohizma.

deluje da je prognoza opet malo požurila i iz iskustva mogu da prenesem svima koji povremeno proveravaju ove dugoročne, a to je da iz nekog razloga svi meteo modeli pomalo "žure".
i stvarno ne znam kako to niko od milion svetskih meteorologa ne ume da prepozna i da modifikuje u tim programima za predviđanje, ali gotovo je sigurno da ako već danas (ponedeljak) piše da će neko otopljenje ili zahlađenje ili žestoka promena vremena nastupiti idućeg vikenda, to će se dogoditi dan ili dva kasnije.

odavno su nedelju najavljivali kao poslednji u tom kratkom nizu lepih dana, pre 7 dana je trebalo da se naoblači već popodne, pre 4 dana su pomerili na noć ka ponedeljku, a sada je evo lep i sunčan dan i ne žuri mu se da se pokvari.
e sad zašto to još pre 7 dana nisu tako rekli, ne znam, ali tako je otkad pratim prognoze i tako će očigledno i ostati.

Nema komentara:

Objavi komentar