27 travnja 2021

nastavi niz...

nekada se pogodi da mi danima niko ne padne na pamet glede rođendana a sada okupilo da ne prođe dan a da nekom nije rođendan, evo jedva čekam sledeća dva dana da malo predahnem.
kad pomisliš, ako poznaješ recimo 365 ljudi, bilo bi nekako najlogičnije da svako ima svoj datum rođenja, ali mućak, sigurno će se pogoditi da ima dosta dana sa dva ili čak i neki sa tri rođendana, dok će mnogi dani ostati nepopunjeni.
baš bi trebalo guglati broj stanovnika neke zemlje ili planete po danu rođenja, hah.
u australiji je zima kada je nama leto pa ako napadnu da se pare kad zahladni, oni malo stariji, ili usred leta kad plaže sunce i pivo opiče u glavu, treba na to dodati devet meseci pa bi onda ipak trebalo da postoje špicevi jelte.


u hrvatskoj srbiji i makedoniji je najmanje rođenih u aprilu, u sloveniji u decembru, a najviše rođenih je gotovo svuda u julu-avgustu-septembru što je potvrdilo moju tezu da se balkanci najviše jebu kad zahladni, s tim da ne zatrudni svako sa prvim grejanjem postelje u oktobru nego iz nekog sledećeg pokušaja u novembru ili decembru.

da se vratim onom sportu zbog kojeg uglavnom pišem ove sažetke, prekjuče je očigledno cela srbija odlučila da izvede neku predpremijeru prvomajskih praznika a bicikle su se opet pokazale kao dobitna kombinacija za izlet, no nakon toliko jahanja bicikli bio je red da malo i otrčim pa sam juče ipak zapucao peške.


negde uzbrdo nas je stigao jedan drug koji je krenuo jednakim tempom (čitaj nikakvim) pa sam ja s njim nastavio još malo do vrha brda, dok završimo priču koju smo prilikom susreta započeli. Lola se lepo nosila sa izazovom iako je vozila neki siti bajk sa korpom, vidi se ko je bio profi :-)

ja dodao u dnevnik nekih 17km trčanja kao što otprilike i danas planiram, sledeća 4 dana su ključna jer ću zaključno sa 30.04. podvući crtu i za april i za prvu trećinu godine, držite mi palčeve.

Nema komentara:

Objavi komentar