06 travnja 2021

nepravda ili zaborav, kao da postoji razlika

umesto uobičajenog bloga, evo prevoda jedne stranice sa vikipedije, koja inače postoji samo na engleskom i španskom, a zanimljivo je da se niko iz HR nije "pomučio" da sve samo prekuca u gugl prevodilac i copy-paste u članak na hrvatskom jeziku.
stiglo mi naravno od engleske vikipedije mejlom prekjuče, zbog datuma 04.04.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Mirko Šarić 
Sa Wikipedije, besplatne enciklopedije 

Datum rođenja 6. juna 1978 
Mjesto rođenja Buenos Aires, Argentina 
Datum smrti 4. aprila 2000. (21 godina) 
Mjesto smrti Flores, Buenos Aires, Argentina 
Visina 1,88 m

Klupska karijera 
Mirko Šarić bio je argentinski nogometaš koji je igrao kao vezni igrač. 
Šarić je rođen u Buenos Airesu od hrvatskih roditelja. U mladosti se pridružio akademiji San Lorenzo i brzo napredovao da bi debitirao u prvom timu u decembru 1996. Smatrali su ga jednim od najboljih argentinskih perspektiva mladih, a prije smrti bio je povezan sa španskim gigantom Real Madridom. Nakon obećavajućeg početka karijere, pad forme nakon što je igrao van pozicije doveo je do toga da se pojavio više kao zamjena. U decembru 1999. godine, dok je igrao u rezervnoj utakmici protiv River Plate-a, Šarić je pretrpio puknuće ligamenata na lijevom koljenu, što ga je držalo po strani do smrti 2000. 


Lični život 
Njegov brat Martin također je bio profesionalni nogometaš do penzije 2011. godine. Trenutno radi kao trener za San Lorenzo. 
Šarić je hodao sa lokalnom ženom gotovo godinu dana, a za to vrijeme je zatrudnjela. I Šarić i njegova majka sumnjali su da on nije otac, potkrijepljen činjenicom da je Šarić bio na međunarodnoj dužnosti mladih u Argentini u Japanu na očigledni datum začeća. Prema majčinom savjetu, Šarić je platio DNK test za sebe i bebu, koji je vraćen negativno.

Šarić je patio od depresije, što je doprinijelo njegovoj smrti. To je saopštio menadžer San Lorenza Oscar Ruggeri, i rekao da je primao je psihijatrijsku pomoć. 
Ujutro 4. aprila 2000. godine, Šarićeva majka ga je pronašla mrtvog u svojoj sobi. Počinio je samoubistvo vješanjem.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

što bi napisali u čitulji u našim seoskim novinama,
"iza sebe je ostavio brata, majku, kurvu, i kopile".
bilo bi puno lepše da je bio pametan kao naš Burazer pa da je degažirao kurvu u tri materine, u rekordnom roku našao stoput bolju curu, i preokrenuo pakao u raj...

Nema komentara:

Objavi komentar