28 travnja 2021

nad odžakom kruži roda nosi malog ljudskog ploda

juče su norvežani rekli da je sunce izašlo u 05:37 a da zalazi u 19:39 
dok je garmin bio nešto skromniji pa nas je osvetlio od 05:41 do 19:40
što znači da je dan "stigao" do čitavih 14 sati, plus zora i suton donesu još skoro sat vidljivosti što nam ostavi na raspolaganju 9 sati mraka.
samo kažem.
za nepune 4 nedelje ćemo imati taj najduži dan pa ću se i tada sigurno setiti da proverim koliko mu je dugačak taj najduži jelte, mislim Valjevu.
biće da se balkanci vrte oko 15 dok recimo poljaci dosegnu i do 18-ak recimo hm.


dok Nadalina muti jaja kraj otvorenih škura, jel tako ide pesma, ove škure mora da su šlic ili nešto slično, nema veze, uglavnom juče ne umutih ništa.
bilo je nekog posla pre podne i posle kao dal da se provozam dal da malo potrčim pa oće kiša neće kiša pa krenem da se provozam pa na pola brda prokuvam pa se vratim da se presvučem i onda shvatim onaj mehanizam da ćeš ići lagano i vući se kao mrcina ako ti je pretoplo, jer neki centar za ključanje mozga javlja da se ne valja dodatno pregrevati, a ako se obučeš da ti je onako kao što ja volim da kažem "friško" e onda ćeš ići na 10 otkucaja višem pulsu nego što si planirao da bi se zagrejao i uopće generalno gledano ćeš živnuti.

nakon onog prvog ponovljenog brda sam nastavio makadamima tu po okolini kuda obično trčim, moram priznati da je skroz drukčiji osećaj kada puteljcima kojima si navikao da trčiš kreneš mtb-om, sve dobije novu neželjenu dimenziju.
s tim da nisam bio na treningu nego na rikaveri izletu pa je dimenzija izgubila dosta od početne neželjenosti, a pred kraj se dodatno naoblačilo tek koliko da ne bude sve toliko savršeno pa da nastavim da uobražavam kako me bogovi obožavaju.

odbrojavanje se nažalost nastavlja iako sam upisao nulu u trčanje i evo sada su ostala samo tri dana, kao u onoj pesmici - tri dana u kolu, skakuću ha ha, jedan se sapleo, ostala ih dva.

Nema komentara:

Objavi komentar