16 listopada 2021

svađe sa internetom

juče i prekjuče sam previše vremena potrošio na prepirke sa slikama koje su mi iskakale sa svih strana onlajn-ovanja pa da zaključim sa još jednom.
obzirom da imamo naravno dva mobitela svako malo nekom istekne ugovor pa ga treba produžiti a pošto smo u istom provajderskom društvu onda nam svi računi dolaze odjednom.
i sad za koji dan jednom od brojeva opet prolazi godišnjica pa bi trebalo obnoviti i odabrati neku novu tarifu jer stare ionako više ne postoje.

uz razne tarife nude razne uređaje "za dinar" a uz neke (malo bolje od najgorih) nude čak i poklone u vidu kojekakvih pametnih vaga, narukvica, zaključno sa sportskim satom.
i stisnem ja gumbić "pogledaj" da vidim o čemu se radi, otprilike ovaj najbolji je negde na pola između Lolinog suunta i Mog garmina s tim da je sumnjivo lagan obzirom da tvrde da mu baterija može istrajati čitavih 50 sati snimanja aktivnosti. dok recimo moj fenix nakon jučerašnjeg punjenja i samo jedne noći* kaže da je na 98% što je dovoljno za 36h trčanja.

doduše (!) imam i opciju malo ležernijeg snimanja zvanog max battery gde mi je precrtan telefon i srce i tako mogu trčat 72h, s tim da mi ni inače telefon nije povezan tj blokirane su mi sve obavesti pa mi ništa na satu ne iskače tipa pozivi sms i slično.


no ono što je posebno zanimljivo blogovanja je da u opisu uređaja kažu da nas može provesti kroz 20 maratona pa nam dakle za maraton ostavljaju nekih 2h30' vremena. obzirom da sumnjam da će xiaomi satić kupiti ipak rekreativna klijentela, pre će biti da oni taj maraton nameravaju biciklom prekotrljati, nego peške.

nakon jučerašnjeg razvrtavanja na bicikli se jutros već osećam dovoljno ready za polumaraton i sad mi nije jasno zašto sam pre par nedelja onako dobro otrčao treking ligu u planini, nakon čitava 4 dana vozikanja mtb-om i hajkovanja po brdima. znači li to da i danas treba da ubacim neki bajk ili hajk ili kombinaciju, ili da jednostavno u autu odrobijam tih 4-5 sati vijuganja kroz kišu i subotnju gužvu, hmm.

najrealnije mi zvuči da se jutros ipak malo provozam pa makar i po kiši (odaću vam jednu veliku tajnu, imam čak i šuškavac) i da se nakon marende otisnem kolubarom nizvodno ili savom popreko, pa dunavom uzvodno do apatina.

(*) prelistavajući pdf uputstvo skontao sam da postoji opcija "screenshot" na garminu i sad još moram da pronađem gde se to čuva i kako da ga upotrebim za blog, jer sam kao što znate do juče slikao sat pa postavljao fotke.
diži dupe šerloče!
...
...
...
a-haaaa, moraš sat spojit preko kabela na kompjuter i naći folder SCRNSHTS.
pa dobro, sad znam i to.

Nema komentara:

Objavi komentar