28 listopada 2021

šta i kako

evo crno na belom u čemu je problem:
subota 30. oktobar 2021.godine; Ovčar Banja
start: 9:30
Velika staza: dužina 34.1 km, uspon 1850 m,
vr. limit 8 sati i 45 minuta, 88 bodova.

kada na onih 9:30 na startu dodaš 8h45 limita, dobiješ ciljno vreme od 18:15 što je već pola sata posle mraka obzirom da se banja nalazi između dve planine.
u prevodu, zbog onih koji bi pošto-poto da puze šetaju i uzdišu da bi skupili najveći broj bodova (koji nosi VELIKA staza) i kojima ego ne dozvoljava da se zaboga prijave na srednju, zbog njih svi moraju da startuju tako rano.
kako će neko iz Vršca ili Pirota da stigne u Ovčar banju do 8:30 ujutru, baš ne znam, ali dani su se već definitivno previše skratili za ovakve egzibicije.
uostalom, zašto bi svi ispaštali zbog par šetača?
šta falu startu u uobičajenih 10, a gusenice nek ponesu čeone lampe koje valjda upravo tome i služe, da pronađeš cilj ako te uhvati mrak?

juče(r) sam uspeo da se smrznem jer sam se malo neozbiljno obukao za vožnju iako je bilo najavljeno oblačno i vetrovito, pa sam skratio drhtanje na pola i prebacio se na pešačenje na kojem sam napokon uspeo da se zagrejem.
anegdota je ovaj put pripala čoveku koji je šetao nemačkog ovčara od dve godine, pohitao da mu stavi povodac kada me ugledao na livadi na nekih 100m daljine, na šta sam povikao da ne mora mučiti psa obzirom da se ne plašim domaćih životinja.
nakon minut smo se i sreli i tu je krenula čitava ispovest kako je psa uzela ćerka a on ga šeta, kolika je to obaveza, ali i to je bolje nego da legne posle ručka i predrema popodne, pa je na kraju ispalo i da se ne žali baš previše, a jedino ga još muči duvan jer dosta puši a kad je pre par godina prestao odmah se ugojio 7kg.
pričao bi on još pola sata nego je u daljini ovčar naišao na neka dva lutajuća kerića koje sam sreo nešto ranije, i kad su oni od straha krenuli da laju ciče i zapomažu čovek je otrčao da izgladi stvar, naravno da niko nije stradao samo su se onih dvojica usrali od straha kad su ugledali čupavu mečku od 60 kila.


odoh još jednom da pregledam trekove srednje kratke i duge staze pa da smislim da li me to uopšte zanima jer je najavljeno nekoliko lepih i sunčanih (doduše vetrovitih) dana pa ne bih previše da izgubim na odmaranje i čekanje trke, radije bih to drukčije iskoristio.
kako drukčije?
pa isto kao i uvek kad najave NEKOLIKO POSLEDNJIH LEPIH DANA!

Nema komentara:

Objavi komentar