07 listopada 2021

besplatne tlapnje

vozim onomad biciklu po županiji i nešto mi padne na pamet (!) i rekoh ovo moram da zapamtim pa da zapišem na blogu. i pomislim kako bi trebalo uplatiti neku odštetu svima koji ovo prate, posebno onima koji prate godinama, jer bi bili puno pametniji da su uzeli neku knjigu i svakog dana pročitali po stranicu-dve. to je 700 stranica godišnje, dakle 2-3 knjige pa puta 15 godina ihaj to su sabrana dela nekog ili nečeg iliti jedna čitava enciklopedija.

jedina je razlika što te knjige odmah zaboraviš a ovo štivo ti oplemenjuje život, otvara nove horizonte i pruža ti neprocenjivu mogućnost da učiš na tuđim greškama.
što reče onaj debeli naučnik svom kolegi dok posmatraju završetak maratonske trke i jadnike koji pešače poslednji kilometar na svakom uglu pitajući prolaznike "još koliko?" - vidiš njih, oni su ti čista praksa bez trunke teorije, a mi smo ti suva teorija bez imalo prakse.

ovaj mali widget levo, ako se to tako zove, kaže da je (u trenutku kada sam juče napravio ovu skicu) na blogu bio posjetitelj iz Moskve na pretraživaču Yandexbot (nikad čuo, moram guglat) i da neko sa špica Istre koristi Windows 7, dok je u Vojvodini najpopularnija Opera sa tri različite lokacije, hm. 

je bi radije u istru nego u vojvodinu ali ko me pita, niko.
malo se promenila prognoza za novosadski vikend/maraton što je naravno i bilo za očekivati, pa su onih polarnih +7 popravili na +9 i čak +10 što je već druga pesma i sasvim prihvatljivo za trčanje, taman da se šake ne ukoče nama sa žabljom cirkulacijom.

promenila se i ovde pa je poslednji pristojan dan produžen i na danas, što sam iskoristio da jutros otrčim "pola treninga" jer sam žurio na posao, ali sam svejedno pretrčao laganih futing alike 11km razdrmavanja radi.


prvi put sam na trčanju gledao u ovaj "heat map" koji pokazuje kuda je bilo ko ikada trčao i "prometnije" putanje kumulativno zadebljava, pa mi je to bio izazov i prošao sam jednom prečicom koja uopšte nije postojala na mapi, mora neko i prvi da prođe ;-)

lepa stvar je što imaš u džepu tih pola treninga a loša je gutanje knedle i razmišljanje ko će još jednom na trčanje i da li će biti tako mekano i lagano kao jutros, i ko će to preživeti ako se pojača severac, ali idemo stoički u nove pobede i poraze ne praveći razliku jer je tako najmudrije.

Nema komentara:

Objavi komentar