23 ožujka 2022

deo prvi A BOGME I DRUGI

07:27 ujutru

juče sam pisao kako je jedan kolega naručio iste patike kao i ja, tojest ja iste kao i on, a danas sam tešio drugog kolegu blogera & maratonca koji je pao s bicikle, ovakvim komentarom:

- nije bitno koliko puta padneš, bitno je da uvek ustaneš!
- TAKO JE!!!
- a znaš li zašto je važno da uvek ustaneš?
- zašto?
- DA BI MOGAO OPET DA PADNEŠ!
(male mudrosti, ulična filozofija)

... i sada mi postaje sve neprijatnija ideja da opet nakon pola godine sednem na trkačku biciklu.
juče sam omlatio ono što je trebala da bude poslednja MTB vožnja u ovom mini proleću dok nam kraj marta i početak aprila opet ne zagorčaju život, i već sam razmišljao koju od 3 cestovne iliti po srpski drumske da naduvam za tu premijeru. nastaviću da razmišljam do popodne.

btw tu imam i jednu skoro pa anegdotu kada frendu iz hrvatske nije bilo jasno zašto za cestu kažemo DRUM, i zašto za asfaltne trke kažemo drumski biciklizam, kada je drum turska reč za put iz 16. veka što znači podloga za mtb a svakako ne asfalt.
no tada smo verovatno vukli volove samo po blatu pa kad su nam turci posuli tucanikom to blato i napravili drumove, to je nama bio autoput hej i mermerni pločnik san rema, pa je valjda otud ostalo to da je drum nešto nobles.

(nastaviće se večeras)

evo kako je ispalo: nije mi se nešto naročito vozilo jer su za narednih nekoliko dana najavili JOŠ toplije vreme, pa sam se odlučio da nadoknadim jednu ideju koja tinja neostvarena već desetak dana, a to je ono moje bajk-trk-bajk do nekog mesta 15-25km udaljenog od kuće.
izbor je pao na skoro najbližu i najatraktivniju lokaciju do koje je doduše najvalovitiji put no uzeo sam stari bike sa 3x9 brzina pa to nije ispao neki problem za 13km putovanja.

odatle sam upakovao tanki duks u torbicu oko struka i ostao u šorcu i majici, NEPROCENJIVO! taj trenutak sam čekao pola godine. VREDI SVAKE PARE (svakog centa), iako para nisam ni poneo ni potrošio, ali tako se kaže.
krenuo sam "napamet" bilo gde uzbrdo u stilu "nešto ću već smisliti" i tako sam u hodu (sic!) izmislio nekakvu osmicu tojest osnovni krug od možda 11-12km sa dodatkom od omče oko jednog brda, i izašlo mi je lepih živahnih i vizuelno nadahnjujućih 19 kilometara.
na zadnjem spustu sam uspeo da spustim prosek ispod 6'/km i završio zadovoljan i po tom pitanju.

nakon jučerašnjih 80km jače MTB vožnje nisam danas očekivao da uopšte mogu da budem raspoložen za ikakvo trčanje osim nekog mlakušnog jednosatnog hike/jog ali eto, potrefilo se, valjda jer sam ušao u svoj horoskopski znak pa me nešto strefilo.
bajk sam snimao na garmina pa stisnuo "resume later" pa trčanje snimio telefonom pa nakon toga nastavio bajk i samo nalepio povratak na odlazak, voila'.



Nema komentara:

Objavi komentar