02 ožujka 2022

Severina dobila koronu, izgubila čulo mirisa

... i sad ne zna da li joj je ono ispod nosa jogurt ili puding.

najstarije salomonke su se definitivno raspale, ne znam ni zašto sam ih oprao umesto da ih prosto bacim, verovatno sam onako sav kaljav i umoran pred kraj trčanja, pomućene svesti zaključio da ću ih ostaviti za zavarivanje koje me čeka za mesec dana, kad već nemam wurth patike kao što nose cure što rade u lidlu.
tako sam ipak započeo mart trčanjem koje je skoro celo bilo off road, nekih 7km u koje sam usendvičio možda 3km hajka, ne znam tačno a ne dâ mi se meriti sad šestarom po karti jer sam otprilike siguran da je to otprilike tačno.

radovi se nastavljaju, juče sam pre trčanja visio po plafonima i montirao neku rasvetu i dosta sam zadovoljan kako je išlo obzirom da je nekoliko rešenja trebalo tražiti u hodu, neću napisati u letu jer me je mrzelo da vučem one velike građevinske merdevine pa sam se klatio na malenim kućnim od nekog gumenog aluminijuma.
danas opet imam nešto farbanja, i nekog bušenja i tiplovanja, no konfident sam da će to dobro ići. prošli put sam skontao da na bušilici stoji kontra nalepnica pa je vijak tamo gde je udarna a čekić tamo gde glatko svrdla i bodem ja po zidu ništa se ne događa navalim se svom snagom i tek tu primetim da se ne čuje ono karakteristično rndanje nego samo zujanje, nobelovac u akciji, c.s.i. na obuci.

Danas bi trebalo da bude sunčano, oblaci se već ujutru polako razređuju i između izviruje nešto plavo što mi deluje poznato ali sam zaboravio kako se zove. Najlepše zastave na svetu su švedska i ukrajinska jer imaju samo žuto i plavo kao sunce i nebo, jedino bi moje mačke ovih dana radije pod švedsko sunce nego pod ukrajinsko. Zabrinjava me njihova histerija, tipa u švedskoj zabranili rusku salatu u restoranima, kobajagi njih lično pogađaju ruske rakete u aerodromske piste, svakom nešto smeta što je preko 4 kontinenta. A gle kako mi i zapadna braća, oni nâs pobili dva miliona a mi kod njih na more i na polumaraton, mi se njima popeli na onu stvar sa ćirilicom i odneli im iz vukovara svu belu tehniku a oni slušaju trep cajke, ljubav na kvadrat, ekonomije cvetaju. Treba Evropa da uči od nas. Sad će lidl u hrvatskoj izbaciti iz ponude votku kao što iz srbije nikad nije izbacio viski, zabole nas ko nas je bombardovao kad je viski na 30% akciji. Sledeći korak je da paradajz turisti postajemo ruska salata turisti, jedino što je mi u kući spremamo isključivo sa šunkom pik vrbovec pa je to onda neka hrvatska salata, koju bi nam oduzeli na granici jer ih niko ne bi mogao ubediti da nije ruska. Tačno sam predosećao da će sa trećim svetskim ratom nešto neočekivano da se zakomplikuje.

Nema komentara:

Objavi komentar