24 ožujka 2022

pokleko sam

kako ide ona pesma od opće opasnosti, pobjego sam, ko zadnje smeće, jer sam se bojao ljubavi, jer sam se bojao sreće.
e pa tako sam ja pokleko ko što je on pobjego, pokleko sam ko zadnja šljiva, jer sam se bojao blata, jer sam se bojao njiva.
pa sam krenuo po asfaltu jelte.
alergija me ubija.
taman sam mislio da su prošle one j.b.n. prolećne trave i da sam miran do ambrozije kad cvrd Radojka, opet sve po spisku i nos i grlo i oči i sinusi i mozak, po povratku sa vožnje sam imao onaj odvratan osećaj u glavi kao da imam temperaturu 40 stepeni.
a lepo sam pravio poster da se vrati +40 i da mu je sve oprošteno, tako mi i treba, karma ne spava, ma gde ne spava, karma ni da trepne brate.
kao što me juče dobra vila pogledala pred kraj pa mi nizbrdo naćerala prosek trčanja iznad 10 na sat, tako sam i danas u sudijskoj nadoknadi naterao preko 20 na mtb-u, uz podatak da sam imao monstruoznih 1300+ metara uspona, ladno kao dva plitvička maratona.
eeeee baš danas videh da ga neko najavljuje, kontam da mene više nikada neće videti ali ko zna, možda mi se ambicije povampire kad postanem senilni dekica pa se vratim da postrojim M95 kategoriju.
nisam očekivao ništa spektakularno nakon jučerašnjeg trčanja, ipak to ostavi više tragova na noge od bicikle, no eto, nekako se apsorbovalo iako sam katastrofalno spavao, o-p-e-t.
i još ova alergija, sav sam kao šlogiran, vreme prolazi pored mene a ja kao da sam planeta koja je ravna ploča, sve mi ravno štono bi se reklo.
ima neka trka na fruškoj gori u subotu pre podne, a ima i novosadski polumaraton i 10km u nedelju, pa bi ta dva bila lepa kombinacija u pogrešno vreme.
to kažem zato jer je predivnih +17 +18 +dvadesetak najavljeno, da je neko zahlađenje i/ili kiša pa i da se trči ali pomalo mi je morbidno po vrućini trčati ako je na biciklama ovako lepo.
jedino ako razmotrim neku kombinaciju sa biciklom, to bi onda moglo da prođe. hmm.
ukratko, novih 76km na teškom mtb-u, po puteljcima sa puno rupa i krivina gde ni nizbrdo ne možeš brzo a kamoli uzbrdo, ali s druge strane ima i nešto više nego pozitivno a to je da kad izuzmem početak i kraj, u srednja tri sata nisam sreo 50 auta sve skupa jer sam vijugao nekim opskurnim puteljcima koje je čak i predizborno asfaltiranje zaobišlo.
sutra bi mogao da padne neki makar kratak testić/proba novih balansica, bumo vidli.

Nema komentara:

Objavi komentar