06 ožujka 2022

Terezi Kesoviji otpala trepavica, nalazaču nagrada

kad ovako skraćeno napišu oglas, zvuči kao da je njoj otpala obrva a njemu nagrada.
to su nam navike iz vremena telegrama kada si posebno plaćao svaku reč, a i danas neka štampa tako funkcioniše sa oglasima. pa se čovek koji prodaje stan ljuti što su mu 55 kvm napisali kao dve reči, a on na papiriću doneo napisano spojeno. umesto da bude srećan što nisu napisali pedeset i pet k v m.

odlučio sam dve stvari.
prva stvar, moram početi da trčim, no dobro, to je sneg odlučio umesto mene.
opet sam nakon trčanja/upale/rehaba dozvolio da prođe puno dana pa će me opet nešto zatezati, ali šta ćeš, svaki nastavak je težak.
kad sam se vraćao sa druge od dve tempo vožnje mtb-om, već sam osećao neke nagoveštaje grčeva u levom listu no ništa dalje odatle.

druga stvar, da bih pojačao motivaciju, moram kupiti nekoliko pari patika jer sam praktično ostao na samo jednim jedinim od iole novih, da ne kažem nestarih, a te bih najradije da sačuvam jer su mi najlepše (salming en route).

treća stvar, vezana za drugu, je da ne treba čuvati previše novca jer bi nekakva devalvacija posle izbora mogla da mi kupovnu moć smanji sa pet na tri para patika pa je bolje gledati i to, uglavnom poštujem onu izreku da ti je bolje da žališ jer si nešto uradio, umesto da nisi.
s tim da ja to primenjujem na kupovinu a ne na štednju, jer stoje jedno nasuprot drugom a oba zadovoljavaju ideju.
mala škola filozofije.

četvrta stvar od dve, moram još malo smanjiti hranu jer mozak pamti sledeći algoritam: srećan si kad pretrčiš 35km ili biciklom pređeš 130km, a da bi bio srećan moraš dobro doručkovati, i tako je prečicom mozak povezao sreću sa velikim obrocima jer su mu oni DOKAZ da si nešto mnogo radio ili da ćeš raditi, pa si tako srećan nakon deset palačinki čak iako ćeš nakon toga na lagani hajk od dva sata.

tako da...
plan za danas je, šišanje u kućnoj varijanti, majka muju ujela sa guju, pa na trčanje, pa kupanje, pa bih najradije posle toga da odgledam etapu vuelte po žarećem suncu ali dobro, ne mora baš sve ni da ti se ostvari, ostaćeš bez želja, reče princ žabi.
dabogda se istopio.
ne princ. sneg. 
pogled s prozora odmah nakon buđenja, sad je već sve belo.
celo selo čisti belo.
ako ima boga, sutra ćemo mu držati opelo.



Nema komentara:

Objavi komentar