09 ožujka 2022

let d san šajn

da li je to što sam u tri uzastopna dana pretrčao 15+13+15km razlog za euforiju ili nije, najbolje će znati vrapci na grani, pitaćemo ih kasnije. treći dan je trebao da bude "nešto lakše" (od raspoloživih intenziteta) što je naravno bio najmanji problem. trčkaranje je moj teren, šteta što ne umem da plivam pa da napišem "moja šolja čaja". kakva glupost. moja šolja čaja su smislili englezi kojima je to pitanje života ili smrti, a kada to napišu naši pesnici pisci kolumnisti ili prevodioci, nema apsolutno nikakvog smisla. ko na balkanu još pije čaj, ako nije bolestan? bolji prevod bi bio "moj burek" ili "moje pivo" ili nešto nama u lokalu značajnije.

elem tih jučerašnjih 15km je prošlo pomalo čudno, delimično opet zbog one teme o tome kad ispadneš iz koloseka pa sve učiš iznova. dva dana sam trčao u nekakvoj tankoj jednoslojnoj vetrovki pa mi je bilo vrućina ispod rukava, no prvog dana je promicao sneg a drugog je samo bilo oblačno i jako vetrovito. juče je pak provirivalo sunce i bilo je dosta onako "naoko" toplije, e sad koliko je sunce zubato a koliko zaista greje, ko to može znati? (samo neki jogger glup, što ga senkom prati).

no ta vetrovka/šuškavac bi mi svakako donela još više problema jer je ionako crna, pa sam odabrao varijantu podmajica tehnička plus dva duksa, ispod jedan tanji od nekakve plastike a preko drugi od tzv fleece-a tojest takođe nekakve plastike. i nije bilo loše, barem ovako unutar sat i po boravka napolju. kačket je opet završio stvar na +3, na trčanju nema potrebe za kapom ako je preko nule. nakon što su mi sve patike prešle hiljadarku opet sam se vratio onim mizuno shadow koje se još drže tu oko 800, naizgled su nove ali sve moje patike su naizgled nove dok ih bolje ne pogledaš i primetiš one izlizane i pokidane uglove gume na đonovima.

juče sam ih podosta isprljao na jednom mestu svojstvenom Balkanu, naime trotoar u dužini od par kilometara je ništa drugo nego zemlja i blato i trava. no nema veze, ovo će biti njihov mesec a ako ovo sunce nastavi da proviruje, možda i danas pokušam da odem na trčanje pre najavljenog naoblačenja.



Nema komentara:

Objavi komentar