07 ožujka 2022

neka bude tempo, i bi tempo

da ne tupim previše, vaše malo meni je mnogo, pa sam za početak ovih 15km proglasio za Produženi Tempo. nadam se da će se to već u narednih nekoliko dana vratiti na staru terminologiju, i da mi ništa više neće delovati produženo. to je kao ono kada pred kraj maratona tumaraju kroz grad i na svakoj raskrsnici pitaju KOLIKO JOŠ IMA a posmatrači im sa trotoara odgovaraju JOŠ MALO. u svom bunilu nemaju pojma ni kada su prošli tablu 40km ni 41km, treba im neko da im kaže JOŠ SEDAMSTO METARA. 


ono malo što ću da tupim je samo pogled na kadencu koja ionako nije bila svemirska, već mesecima se ne osećam lagano i skočno pa se uglavnom vrtim oko 170 koraka/min a kako nisam išao na trke preti da zaboravim kako je to kada noge same vrte 180-190.
zato sam povukao ove tri crtice, prva kada sam sa blago uzvodnog došao do uspona, odmah se kadenca spustila na malo ekonomičniji režim, zatim se ustalila u srednjem delu (uspon je 4km), i na kraju dodatno veoma oscilirala jer kako bi njuz rekli A ONDA JE NAIŠAO NA OVO!


na slici deluje čvršće ali nije, dosta prska kada gaziš a posebno ako naiđe auto pa gledam da se sklonim u suprotnu traku odakle god on dolazio, jer tako ostane u svojim tragovima, a ako idemo istom trakom onda me auto pretiče/zaobilazi i prelaskom iz staze u stazu (kao na stadionu) on pređe preko ovog mokrog snega i skroz me poprska tim grudvama vode. tako da se mora uključiti sluh na maksimum i taktički menjati stranu, kao pred izbore.

Nema komentara:

Objavi komentar