22 ožujka 2022

pa kaže Mladenci

danas je u srbijanskom crkvenom kalendaru praznik pod imenom Mladenci, i tada se ide u goste kod svih koji su se venčali u periodu između prošlogodišnjih Mladenaca i ovih, i tamo se jede i pije i tako to, i odnesu se pokloni naravno.
to je kao kad prvo uplatiš startninu pa tek onda ideš na trku.

nakon onih 21km uglavnom kroz pesak i jučerašnjih 11km, danas sam uzeo pauzu od trčanja i odvozao 80km mtb-om što mu preračunato dođe barem 90km cestovnjakom po istom terenu (skoro 900m uspona) odnosno ladno bih za to vreme prevezao stotku po blago valovitom glatkom asfaltu.
ali nisam.
pobegao od kamiona i šlepera i gledao da što je moguće više % vožnje provedem na putevima na kojima ne moram da se osvrćem da li će me neko pregaziti.

da dan ne prođe bez trčanja, pobrinula se kurirska služba pa su mi stigle nove patike.
dugo sam se nećkao i čekao da u nekom dućanu beograda ili novog sada dođem do bilo kojeg NB modela da bih proverio veličine, no pogodilo se da je kolega bloger naručio upravo jedan od modela koje sam merkao i dojavio mi da je veličina identična Nike modelima, pa mi je odatle bilo lako da naručim bez strahovanja da ću morati da naručenu i plaćenu neodgovarajuću robu vraćam i menjam.


kučići su bili jako zainteresovani za paket, možda je u kombiju pored mojih patika nekome u komšiluku stiglo per džakova psećih granula.
možda probam da ih honorarno zaposlim kao aerodromsko obezbeđenje, prihoda nikad dosta a rashodi su sve veći...
o samim patikama više kada ih prvi put budem obuo iliti nazuo, odnosno nakon što ih prvi put budem SAZUO. jeste, postoji i takva reč, mada mi postaje sve manje logična što je više ponavljam, bolje da odem da gledam dr hausa i da se tešim kako od svakog postoji veća budala, osim od njega.

Nema komentara:

Objavi komentar