28 ožujka 2022

sabiranje utisaka

vozim danas takozvani recovery ride i razmišljam o rezultatima iz novog sada i apatina.
tačnije, razmišljao bih ali nikako ne mogu da se setim rezultata iz apatina pre pola godine pa nagađam koliko li sam išao.
još tačnije, razmišljam o nekim cevima koje treba da skratim i zavarim ili zašrafim, a u pauzi tog razmišljanja pokušavam da skrenem temu na polumaratone.
uglavnom tek sam po povratku kući i nastavku radova i nakon večere i tuširanja seo da proverim i piše da sam apatin trčao 1h36', a juče sam novi sad za 1h39'.
i sad se pitam zašto sam bio tako ushićen nakon apatina, a ovako ravnodušan nakon novog sada.
valjda sam onda mislio da ne mogu brže od 5'/km pa me ta "brzina" iznenadila, a sada sam znao da mogu brže od toga obzirom da sam maltene tom brzinom trčao treking ligu kroz duboki pesak pa se valjda podrazumeva da je po asfaltu brže :-D

druga stvar, u apatin sam i krenuo sa idejom da pokušam da trčim brzo, iako sam veče ranije izašao iz auta 40-ak kilometara ranije i dojurio do apartmana mtb-om istražujući neka pogranična područja.
u novi sad sam pak juče krenuo sa idejom da idem da trčkaram u društvu 21km i da se sve to računa kao trening, a dan ranije sam prešao dosta više mtb-om (nego pred apatin) i to po strmim brdima.
UPRAVO ZATO jer mi je brzina na polumaratonu bila nevažna.
naravno da nikada nećemo saznati kako bih trčao da sam otišao odmoran, osim ako neki sledeći rezultat ne ubacim u neki pace-calculator pa da pokušam da iskemijam neko predviđanje.

elem bilo kako bilo, ponedeljak nakon "trke" (ha!) sam iskoristio da dosta uradim od tih silnih radova i bogme sam duplo više od očekivanog postigao, te smanjio sebi deo obaveza za naredna dva lepa dana, barem tako kažu prognoze, pretežno sunčano i +22°C.

zaboravih da kažem jednu veliku stvar (za mene, a malu za čovečanstvo) a to je da sam u novom sadu probao HOKE, i ostao razočaran kalupom jer mi je broj 44 2/3 totalno knap i jedva bih ih nosio čak i na bosu nogu, a broj 45 1/3 mi landra oko noge i morao bih da ih nosim preko nekih vunenih čarapa znate onih sa planine čobanskih, e tako nešto.
budem još koji put probao, nema sumnje.
a u istoj radnji su bile i asics ds trainer, kakve su me fenomenalno služile i nako što sam ih istrošio na polumaratonima i nekim treninzima sam u njima trčao čak i par trailova (papuk...) ali kao za klinac imali su samo broj 44.5 koji čak nisam ni probao jer asics već godinama nosim 45.
šteta, štetica.
imam još par nekih modela u razmatranju ali o tom potom.



Nema komentara:

Objavi komentar