08 ožujka 2022

osmi mart

znam samo jednog koji je rođen osmog marta, i malopre mi fejsbuk poručuje da postoji još jedan. to su te balkanske fore. eto ti ženo, rodila si dete, to ti je MOJ najlepši poklon za rođendan. njoj možda i jeste, ali nije od tebe debilčino. ti si tu imao pet minuta posla, a ona je imala 9 meseci iza sebe i još ceo život pred sobom. ali jok. ne ide to u glavu. to je onaj što je ponosan kada u kikindi dobije registraciju koja se završava sa KI - 123 - TA, u svakoj drugoj zemlji bi takvu kombinaciju izbacili iz kompjutera ali jok na balkanu, viđao sam i UB - 123 - IH, zamisli neko vozi iza mene a ja mu poručujem eto upravo ubih nekog. i tako dalje i tako još dalje.

druga tema je eurosong i rat na fejsbuku koji deluje žešći od onog u ukrajini.
1000 komentara na svaku vest, i virtuelna tuča između onih zapanjenih "kako će nas osramotiti onakva nakaza sa satanističkom recitacijom koja nikome nije jasna" jer im je smak sveta ako je u jednoj ovako modernoj i kulturnoj državi neko mogao da se plasira ispred polugole starlete, i onih koji se raduju što su za života dočekali da bar jednom mozak pobedi guzicu.
gledaš i smeješ se, ipak je takav presek društva i isplati se saznati s kim deliš kisik.

nakon dva tempa se jutros uopšte ne osećam nešto posebno polomljen ali ću svakako danas malo promeniti ploču. bum smislil kaj. nešto kraće a duže, ili jače a slabije.
ili možda padne neki hajk'n'run ne bih li malo duže ostao na zraku, nisam posebno veseo kad se nakon sat i nešto već vratim kući, a od tih sat i nešto ionako barem pola prođe na provlačenje kroz grad.
koliko vidim, još dobrih sedam dana neće otopliti dovoljno da se sedne na biciklu bez azbestnog odela, nadam se da od hladnoće štiti kao i od toplote.
dakle trči.
kako je krenulo, ubrzo ću prebaciti februarsku kilometražu.
danas možda odem u lokalnih par dućana da vidim ima li išta od patika moj broj, pa ili iskoristim neki osmomartovski popust ili odredim veličinu pa naručim online neki bolji model.

Nema komentara:

Objavi komentar