05 prosinca 2022

ponedeonik

jednom je jedna profesorka tako "po seljački" izgovorila ponedeonik umesto ponedeljak i ne bi to verovatno nikada ni primetila da ja nisam odmah reagovao pomenuvši "utornik" i zato sam ostatak časa prestajao u ćošku.
poenta stajanja u ćošku je da gledaš u ćošak, ako povremeno proviruješ nazad u odeljenje onda kazna navodno nema smisla.
dosta otrodoksni metodi vaspitanja.
podsetilo me to na mučenja u drugom svetskom ratu, jer sam juče na vest o tome kako u nemačku stiže gas nekim brodom ostavio komentar "imala bi njemačka veće rezerve gasa da ih hitler nije onako rasipnički potrošio u aušvicu".
crnjak jelte.

elem u ponedeonik sam otišao izvan grada tojest iznad smoga, i bogme moram reći da je gore po bregama bilo puno lepše, čak nisam ni morao da uživam ZATO što je dole smog, komšiji će svakako da crkne krava likovao ja ili ne, prosto mi je bilo lepo što sam ja iznad toga i to je bilo dovoljan razlog da produžim jog/hike unedogled.


kažu da tako treba da se piše iako po vuku pišemo kako izgovaramo i meni je logičnije u nedogled ali onda bi trebalo i u vek umesto uvek itd itd, ko će se fajtati sa vetrenjačama pravopisa.
taman da završim ovaj draft (skicu) u poluvremenu utakmice trijumfalno dodajući da sam nakon tog podugog (18+ km) đog/hajk-a popodne uspeo da uglavim još par kratkih istraživačkih zvrndanja i da skontam za još pokoji puteljak "gde ide".
jedan je išao nigde tj u uraslu stazu, a drugi u bodljikavom žicom ograđeno voće no obzirom da sam već stigao na mesto odakle vidim biciklu ostavljenu pod brdom, nije mi bilo druge nego da preskačem.
i tak.
napokon se nešto događa.

Nema komentara:

Objavi komentar