09 prosinca 2022

radovi na cesti

umesto trčanja ili nekog bicikliranja ovaj rosuljavi dronjavi gnjecavi dan je trebalo upotrebiti za nešto egzotično tipa KOPANJE.
ne kupanje, jer mislim da slovenci za kupanje kažu kopanje, ali oni i kad trčiš kažu da tečeš, čovek krvotok ili pišotok ili kajgod treće pivotok možda
elem.
pre par godina je neko u blizini planinarske staze ostavio ili zaboravio ili kajgod tek uglavnom mi smo naišli na jedan kramp.
sad opet moram da guglam šta je kramp a šta budak, valjda je pijuk ono šiljato a šta je ono pljosnato?
nakon nešto guglanja ispada da su kramp i pijuk isto, s tim da pijuk doista JESTE i ono šiljato u solo izvedbi, a mnogi tako kažu i za kramp, koji je taj najtradicionalniji alat u obliku slova T.
no budak je budak i to je ono što sam koristio, samo pljosnati deo bez šiljatog, dakle radije L nego T.
i onda sam šta, onda sam otišao na jedno od dva mesta gde je planinarska staza osuta i gde opasno preti da otklizaš nizbrdo strmo ka reci, i preko sat vremena sam strpljivo kopao i ukopao tih desetak metara staze tj proširio je i poravnao da nije onako opasna pogotovo kad je blato ili sneg.
eto.
trčanja nula, pešačenja devet jer trebalo je do tamo doći i vratiti se, plus biciklom petnaestak do kraja asfalta, i pre toga ujutru naravno do lidla i nazad hehe


imao sam i sliku pre radova ali se na njoj ne vidi ama baš ništa, samo lišće ali ne i nagib

Nema komentara:

Objavi komentar