10 prosinca 2022

puče guma

ne baš puče, ali napuče
negde u Divcima se dogodio puč!
a evo i kakav!
naime na svakoj od bicikli (mtb/city) a imam ih pet, jedna guma pomalo skakuće.
e sad da li je na tom mestu flekica na unutrašnjoj, ili je guma loše "sela" u felnu, ili je neka greška u livenju spoljne, nisam vršio mikroskopske inspekcije, jedino znam da nije do točka jer njih redovno centriram i održavam u "pic" stanju.
pa jednako tako, i danas sam krenuo u poslednju vožnju ili barem još jednu od poslednjih, jer je od sutra najavljena i susnežica.
i tako vozim ja tojest vozimo mi a meni pod dupetom klikće tup tup tup tup i ne pridajem mu naročitu pažnju.
nakon sat vremena je počelo da tupće sve jače pa sam pomislio da sam nagazio na nešto što se zalepilo za gumu i bacio sam pogled, zaista je tako i izgledalo.
OVDE IMA NEKA DŽOMBA.
siđem sa bicikle, zavrtim točak, lociram mesto koje vidno odskače, zaustavim točak i imam šta da vidim.
OŠLA GUMA!


ovo je već previše jezivo izgledalo s tim da je tu postojala dobra i loša vest.
loša vest je da sigurno neću moći da se udaljim dalje u brda na krug koji sam poželeo, a dobra vest je da ću makar i na praznoj gumi nekako stići na utakmicu do 16h jer sam dovoljno rano krenuo.


čak i nakon što sam dobrano izduvao gumu deformacija je još uvek bila tu no tup tup tup se puno manje osećalo jer se očigledno na tom mestu ulegne više kada nije onako tvrda kao sveže nadrukana na 3.5 bara.
ispostavilo se da sam je previše ispuhao, kad siđoh sa brda, ja sam je napuhao, jedino što mi je pružila, bila je, gumenalna manipulacija.

i tak, stigoh na utakmicu, umesto bum tras spektakularnog završetka sezone ispalo je da sam džabe odustao od trčanja jer sam se verovatno mogao lepo provesti po predivnom jesenjem danu, mada bih celom svetu izgledao lud u kratkoj opremi usred decembra, no šta drugo da radiš na +16 a svetu svakako ne možeš ugoditi čak ako i jesi toliko glup da bi pokušavao.
enivej, sutra napokon trčanje.
obećavam.

Nema komentara:

Objavi komentar