19 prosinca 2022

sant niklaus

13 dana nakon normalnom svetu evo i nama je stigao sveti nikolaj, nick, johnny i kako sve ne.
ja sam prepodne otrčao relativno brdskih 15.5km i upisao naravno 16 jer kontam da ću za tih 500m nekako naći snage popodne :-)
makar u nekoj sudijskoj nadoknadi nakon hajka ili čegagod.
tako mi je za preostalih (još uvek) 13 dana decembra ostalo ravno 130km za pretrčati do cilja kilometraže u godini "2022-u-2022" s tim da ovaj prvi od 13 već uveliko ističe.
pride sam nešto zeznuo i stomak pa mi sad nešto pretače i tandrče, očigledno mi posna hrana ne prija makar se radilo o prženom dimljenom šaranu, ništa bez pečenja bajo moj.

faktički je crveno slovo u kalendaru pa ne bi trebalo ništa da se radi no nešto sam malo preletao usisivačem po plafonu, a faktički je i post pa bi trebalo uzdržavati se od zadovoljstva no ja sam u pravoslavnom duhu opalio po raskalašnom hedonizmu tojest pomenutoj prženoj ribi, iz okupatorskog Lidla naravno, a evo ne odričem se ni bloga, a ni trčanja, dakle sve po peesu i istovremeno sve suprotno peesu, kad je već taj crkveni pe es tako sročen.

našao sam neki štampač na akciji kojem se ketridži otvaraju na poklopac i samo se dosipa mastilo kao u neke hranilice za papagaje, taj mi se svideo mada nam ne treba štampač jer su se već 4 u zadnjih 20 godina zakočila od nekorišćenja i završili na otpadu no sa svakim smo ipak odštampali po nekoliko nečega i sad sam u dubiozi, to jest čas u biozi čas u nebiozi, bi, ne bi, i tak.

dok sam trčao svašta mi je letelo kroz glavu pa sam se setio i da imam trimer za travu koji se gotovo ne koristi a mogao bi možda za čišćenje snega baš poput ove nove aku mini grtalice što nam je pre par dana stigla.
lepo ideš i raspršuješ sneg pred sobom i pod sobom, pa gde god odleti opet bi bilo urednije nego da ga bacam lopatom.
a sve što je tako sa nekim uređajem, aparatom, daje utisak igde i zabave, za razliku od lopate i megle, grabulja i motiku uzmi od majke a ja ću od oca pluuuuug, jer to nam je sejo mila najvećiiii duuuuuug.
pa ako i crkne zbog nečega, mada ne bi trebalo jer i trava je vlažna i to je dole valjda nekim dihtungom lepo zaštićeno, ionako stoji bezveze a prodati ga ne možeš polovnog ni za 15€ tako da je tehnički i bolje da jednom crkne i oslobodi prostor za druge sprave, poput one narodne ajde baba odmori u grobu da se ženim oslobodi sobu.

dok sam juče editovao opis profilne slike u trenu mi je ponudilo da taggujem neku stranicu i tu sam shvatio koliko su stranice "Sneg" popularne, nijedna ispod milion pratilaca.



Nema komentara:

Objavi komentar