20 prosinca 2022

ako je zima nije leopard

sasvim prijatnih minus dva jutros na trčanju, od miline da ti krenu sline.
doduše zaista i postoji onaj osećaj kada ti se zamrznu sline, tojest unutrašnjost nosa, ali za to je potreban dvocifreni minus.
vidiš, nijednom još nisam pisao blog gde između svake dve reči stoji jedno i, to i bi i bilo i baš i zanimljivo i od i miline i da i ti i krenu i sline.
kao neki logopedski poremećaj, imali smo profesora koji je stalno govorio eee, eee antiću eee, ajde izađi na tablu eee da rešavaš ovo eee.
eee.
video sam ga letos u gradu i nakratko smo popričali, začudilo me što nema pola zuba jer to baš i ne košta toliko da nije moglo da se zaradi od profesorske plate a kasnije je radio i u dobrostojećem preduzeću.
prioriteti.
svašta.
i tako krenem ja po mrazu da trčim da bih fotografisao tablu jedne ulice na periferiji i napravim polukrug i završim taj veći deo treninga u Lidlu naravno, pa nakon kratkog grejanja između rafova nastavim još kilometar i po do kuće, Lola u korpi donela dimljenog šarana.
nisam nešto zadovoljan kilometražom ali nakon one skoro-pa-poludužine juče, sve je okej.
popodne sam napravio neki neplanirani krug biciklom jer mi se nije naročito trčalo a posebno mi se nije kupalo jer sam se ujutru lepo oribao pa rekoh lagana izlet-vožnjica je sasvim dovoljna.

ne znam da li se današnji dan računa kao poslednji jesenji ili je sutra ujedno i poslednji jesenji i prvi zimski, doduše samo taj poslednji sat od 23 do 24h.
sreda je dakle Prelazni Rok.

Nema komentara:

Objavi komentar