04 svibnja 2023

ana-aerobno

na onom seminaru za biciklističke trenere na fakultetu fizičke kulture, pre milijardu godina, prevodilac sa francuskog je umesto aerobno i anaerobno uporno sricao ana-aerobno, pa smo na kraju prestali da ga ispravljamo.
kontam da mi je poneki mišić danas bio ana-aeroban, A EVO I KOJI!
NIJE TAJ NA KOJI STE POMISLILI!

naime tokom prethodnih dana i ekspedicija po okolini, primetili smo da je jedna staza sasvim neprohodna, to jest ajd da ne kažem baš sasvim jer sam uspeo da prođem sa samo jednim olupanim kolenom... ali nakon toga sam pri vrhu sreo momka iz istraživačke stanice koji je zapucao nizbrdo i skontao da silna deca koja gore dolaze na kurseve i obuku verovatno žele da lakše siđu do pećine.

i odluka je pala, sledeće slobodno popodne ćemo u akciju krčenja, s tim da je ona sabljarka nezgrapna a baterije teške, pa sam pomislio da prvo probam da sve presečem običnom ručnom testerom obzirom da imam podosta dobre listove testere iz, pogađete, Lidla.

i tako je prošlo par sati u testerisanju, čak smo uzbunili i lokalca čije je imanje ispod kao i njegovog psa (ne tim redosledom) koji je došao da vidi šta se događa i ponudio motorku koju smo skromno odbili, rekoh hvala ti veliko ali došli smo malo da treniramo tricepse.






Nema komentara:

Objavi komentar