28 svibnja 2023

juriiiiššššš

ti vikneš juriiiišššš a život ti vikne iššš kao što se vikne kokoškama i džaba ti euforija.
ovaj put je ipak malo bolje prošlo.
nakon jučanjeg upoznavanja sa spravicom da ne kažem geđetom koje je prošlo sim tam, jutros sam posle pijace i doručka nešto malo čačkao i prebacio geđet na onu lošiju od dve trkačke bicikle jer tu na guvernali imam više mesta.

a ne moram odmah da upotrebim svo oružje, pričuvljujem najbržu biciklu kao putin nuklearne podmornice.
i tako seo ja da vozim i umalo padoh na sva tri prva semafora, koliko sam se odvikao od ovog čuda.


uzeo sam malo puniji dres zbog vetra i nisam se prevario, a da kontriram drečavo crvenom dresu sa natpisom СРБИЈА uzeo sam i ovaj bidon od rvackog bic. saveza, u duhu tek proteklog dvajespetog maja. 

kako sam krenuo svaki semafor mi je bio zatvoren pa se može reći da sam pratio "crveni talas".
kasnije sam taj deo isključio tojest cropovao i sad kad ovako napišem ne znam jel se čita кроповао ili цроповао?
samim tim činom cropovanja je otpalo prvih kilometar-dva stani-kreni pa mi se prosek sa 31.6 popeo na 32.4 što čak i nije loše za ovoliki vetar koji me je poprilično satro u odlasku a nije mi ništa naročito pomogao u povratku. šajze.

sad će da me bole gluteusi jer sam na trkačkoj mnogo istrćeniji nego na mtb-u gde se sedi poprilično uspravno, a obzirom da ću zbog ovih nevremena i pljuskova ko-zna-kad opet sesti na trkačku, biće da sam džabe trenirao gluteuse.

jedino što je bitno u svemu ovome je da će mi kilometraža trčanja u maju biti najmanja od početka godine, eh a nekad se išlo i u krašić i u jasku pa pre jaske uveče u križ a posle krašića valjda beše banjaluka, pa danas je valjda i maraton stazama branka ćopića isto po bregama bosne koji sam jedared i pobedio, i te de i te de. šajze.

a bila je i neka mtbiciklijada tu na 40km odavde ali posle dva dana divljačkih pljuskova baš mi se i ne svinji po blatu do pola točka, neka fala.

Nema komentara:

Objavi komentar