03 svibnja 2023

sledi nam još jedan dan posle, i to kakav

pretpostavljam da ne postoji niko ko nije čuo, i ko nema neko sopstveno mišljenje o jutrošnjem masakru u školi.
ono što me najviše čudi su neki sumanuti zakoni o kojima nisam imao pojma.
kaže, niko ne sme da pretrese ranac učenika, inače će odgovarati.
dakle čak ni školski policajac.
i to lepo napišu na svim portalima i sutra će svi da ponesu noževe i bombe.
treba ih obavestiti na vreme, treba im to napisati velikim slovima svuda naokolo, da mogu sve i da im niko ne može ništa.
u prave ruke smo prepustili nedodirljivost i autoritet, nema šta.

kažu u komentarima na vesti, da su na tom nekom tik-toku (za koji još uvek uporno nemam pojma šta je tačno, niti posećujem TO, niti znam treba li mi nalog ili sve ide preko youtube) mnogi drugi klinci ushićeni i da je daleko od toga da su jednoglasno samo zgroženi i šokirani.
očekujem da, kao ono kad su bile vesti da su deca umirala tokom snimanja izazova kako se onesvestiti vešanjem, da će sada da naprave izazov ko pobije više drugova u odeljenju u roku od dva minuta, mada je ovaj mali visoko postavio letvicu i bogme neki novi klinci će morati da se pomuče da ga nadmaše.

glasam za bojni otrov, tako bi mogla cela škola od 1100 đaka da se u minutu pretvori u aušvic.
jedino je potrebno da sve uradiš tik pred 14. rođendan, jer ti dotle zakon ne može ništa, mogu da odgovaraju jedino roditelji a njih ko šiša, ionako su odgojem brižljivo stvorili idiota pa i nije neka šteta ako dobiju neku nanogičicu na pola godine, uostalom danas svi zarađuju od kuće (ne ide mi "radi" + "od kuće" nikako zajedno).

oko nekih hiljadu nijansi traženja rešenja, naravno na dva kraja stoje suprotni komentari 1) da treba celu tu porodicu malog psihopate zaključati na nekom pustom ostrvu i baciti ključ, ili 2) da je malac učinio svet boljim mestom jer je po spisku koji je unapred napravio likvidirao najveći dečiji ološ u najcenjenijoj školi, nakon što je trpeo vršnjačko nasilje od dece čiji su roditelji starlete, kriminalci, i svi ostali elitni starosedeoci, koji su upisali svoje bahate prinčeve i princeze u prestižnu školu.

naravno u tom spektru komentara svako ustvari izlaže svoj psihološki profil a obzirom da je ovo balkan pitanje je samo koga bi za primer ubili, đaka ili nastavnika ili čuvara ili roditelje ili nekog ministra ili televiziju ili internet ili sve zajedno.
i još na kraju ili na početku vesti napišu kako smo "zatajili kao društvo". pričaj u svoje ime zemljače, ja nisam nigde zatajio niti iko iz mog okruženja, niti sam upućen u život svih tih starleta i starletana koje pominju kao krivce za propast društva.
niti pije vodu teorija da ako serviraš govna, narod će jesti govna, e pa jok, doručkuje se i večera u svojoj kući i porodici, a tu ne odlučuju televizija i internet šta će se jesti nego mama i tata. ili je barem tako bilo dok se društvo nije dobrovoljno razbolelo.

Nema komentara:

Objavi komentar