19 svibnja 2023

prvo trčanje u prvim novim patikama

trčim tako u novim patikama i padne mi na pamet meme iz alan forda u stilu "u novim patikama samo jednom možeš trčati prvi put", i osetim takav dah genijalnosti kako mi diše za vrat, rekoh ovakve nobelovce majke više ne rađaju.

a smislio sam i osnovnoškolski vic na temu kako se vučem, pitaju puža zašto je zakasnio na posao a on kaže ma teško je nešto u zraku, jedva sam se DOVUKAO (caps lock opet čas radi čas ne radi, a mislio sam da smo se zavoleli!?).
i tako dok se puž dovukao ja sam strčao nazad, plan je realizovan A EVO I KOJI:

biciklom do periferije, da ne kažem perivoja jer je malo iznad grada, pa odatle uzbrdo 5km i nazad, s tim da 5 nije bilo 5 nego 4.5 pa sam napravio neki trokutić gore po selu brdovitom, pa sam strčao i stigao do 9.5km, pa sam napred nazad kroz šumarak uradio nekoliko ubrzanja da zaokružim. 
da zaoblim štonobisereklo.

pejs sam sabio ispod petice po kilometru i moram reći da mi nije smetalo što su mi patike pola broja veće.
NAIME
one saucony su mi taman, možda na malo tanje čarape ali ajd, a ove brooks, jedine za koje sam bio SIGURAN da će mi biti taman, one su mi gotovo za ceo broj prevelike.
a to su mi desete bruks i sve ista veličina.
pa ti budi pametan pored takvih ludaka, šta uradiše nije mi jasno.
patiku od 29cm izlili 30cm, ko je to mogao znati.

no zanimljivo je što mi to nije smetalo.
naime ništa ne šeta, noga stoji u patikama gde treba da stoji, ima nešto prostora ispred prstiju a ni peta nije skroz legla pozadi, ali eto tako, trčim i sve mi je oket.
čudno ali bolje da je tako nego drukčije.
primetio sam i da se jako klizaju na mestima gde je vlažan asfalt, možda se to promeni kad više ne budu ovako sveže iz kutije.

Nema komentara:

Objavi komentar