20 svibnja 2023

prvo trčanje u drugim novim patikama

juče sam trčao popodne u bruksicama, a danas sam zapucao odmah ujutru u sauconycama, jednako onako naložen da ću let let leteti.
i mogu reći 
da mi je prvi kilometar 
delovao baš onako 
kao da patike same trče, 
iako sam bio umoran od juče, 
gle ovo je bilo u stihu.
djelomično.

no već drugi kilometar je bio uzbrdo i jedva sam se popeo jer sam se ubrzo vratio u realnost, noge bole, da ne kažem peču, od juče, mogao sam i na električnom trotinetu stajati ništa mi nove patike ne bi pomogle jer kad boli ono boli trčao ne trčao, doduše malo više boli kad trčiš, ipak.

da stvar ne propadne pobrinuo se moja luzerska guzica pa sam tako tri puta zastao da se malo istegnem i provrtim kukovima, mini-se-odmorim, mikro odmorim se, htedoh reći, pa nastavim dalje, i tako sam se nekako dovukao do kraja.
opet sam uspeo da naguram prosek ispod pet minuta no zeznuo sam se u računici jer sam izašao iz grada netipičnim pravcem pa mi je umesto 10.5km koliko mi je često izlazio krug od-do Lidla, sada izašlo na 14km, a to što sam protrčao pored Lidla do ulaska u park gde sam ostavio biciklu, nije pomoglo.

elem ove saucony mi ipak jesu onako previše taman, nisu tesne, nisu baš ni knap, nego nekako poluknap, možda manje stegnute pertle i još tanje čarape, a možda se malo i rastegnu/oblikuju prema stopalu, bumo vidli.
uglavnom u sferi su onoga što se smatra "taman", mada ne baš u sridi sfere.

popodne na neko lagano razvozavanje ako stignem, a sutra je nedelja i naravno da neću moći da potrčim pa zbog toga neću ni hteti, heh.

Nema komentara:

Objavi komentar