29 rujna 2015

mutav na telefon

opet ja o kadenci
evo šta me "muči"



gledam ove grafikone sa NPD-a (nedeljne propale dužine, jer sam je skratio za pola sata) i hajde da pretenciozno kažem "analiziram" podatke o frekvenciji koraka/minutu. u sredini se vide dva špica nadmorske visine, i ako pažljivo pogledate (NAKON što završite čitanje ovog pasusa) videćete da su ove tačkice koje predstavljaju kadencu zgusnute negde oko 90 tj 180 na prvom spustu koji je bio po asfaltu, a da su na drugom spustu po kamenju i blatu rasute skroz nisko ispod 85 (dvokoraka) tj. 170 koraka/min.

takođe se vidi da sam ceo prvi dugačak uspon ustrčao (jako lagano doduše, a to je druga stvar koja utiče na brzinu koraka) sa lenjih 84-85 dvokoraka/min, dok sam recimo pred kraj trčanja, kada sam već trebao da budem "umoran" i dobrano smrznut po onoj kiši i vetru, uglavnom trčao u onoj zoni iznad, malo živahnijoj.

danas ću pokušati da se skoncentrišem na tu skočnost i brzinu koraka, čisto da vidim da li će se razlika lepo pojaviti na ovim grafikonima ili će garmin opet nešto sjebati. dužina treninga nije toliko važna, videću kako ću se osećati, mada se NIKADA nisam lepo osećao kad dnevna temperatura za 48h spadne sa sunčanih +27 (osećaj +30) na kišnih i vetrovitih +11 (osećaj +6). ovo kad stavim velika slova ne znači da urlam nego samo podvlačim na kojoj reči je naglasak u rečenici, a mrzi me da koristim zadebljana/bold slova, nisam navikao.

opet ću uključiti LIVE TRACKING, pa sad šta ispadne. 
pretpostavljam da ću otrčati neki "Tempić" između 14km i 20km. 
ako krenem sporije tipa 5'/km onda verovatnije produžim, 
a ako krenem malo živahnije tipa 4'40''/km onda verovatno skratim i čak pokušam da ubrzam prema kraju, mada ponavljam, jako ružno se osećam u helankama i šuškavcima i uopšte ne mogu da predvidim ikakav tempo, odjednom mi nekako svaka brzina izgleda nekomforna i osećam se kao da bih najradije nekoliko dana samo šetao. 
dakle vrlo lako može da se desi da bude i sporo i kratko :-) 
no rekoh, danas je poenta u toj igri sa frekvencijom, 
čisto da vidim da li još uvek umem normalno da trčim...

Nema komentara:

Objavi komentar