27 rujna 2015

medved i noj

svaki put kad se vreme ovako promeni na lošije, moj organizam ustukne pred skoro svakim "treningom". probudim se prekasno, do podne mi se spava, ceo dan se čudim kako sati tako brzo prolaze, počnu da se javaljaju neki sitni bolovi u svakom trećem mišiću ili tetivi, osećam se nekako usporen i trom i najradije bih se vratio u krevet do proleća. NIJE tako samo ove ili prethodne godine pa da bi neko rekao "omatorio si", tako je oduvek.

e sad, postoji razlog i zašto mi to po pravilu ne smeta naročito, a to je moje manijakalno koprcanje od kojeg sam ionako uvek polu-umoran. pa tako nikada nisam ni tražio neki zaobilazak kroz taj Jesenji Šok. kad pogledam nazad kroz septembar i vidim da sam samo dva dana izostavio trčanje ili biciklu (u smislu jurnjave a ne vozikanja), zaista mi ništa ne bi falilo ni da uplatim sedam dana u tunisu i da odem samo da se kupam i ništa drugo da ne radim.

to mislim sa te hardverske strane. no glava se pita šta sad, gde je zapelo, zašto se tapka u mestu, kad se kreće, gde se ide. i otud taj nesporazum između dvoje. sad ovo polako izlazi iz okvira sportskog bloga pa ću ga nastaviti negde drugde, a u ovu Nedelju evo upravo smišljam šta ću.

kiša sipi, nema nameru da zastane, prognoza je da će do kraja dana temperatura dodatno padati, a predveče imamo jedan rođendan tu na 500m. dakle plan je otprilike - idi da trčiš koliko god lagano trebalo da bi ostao na ovoj kiši što duže, i vrati se što kasnije da ne bi preterao sa rehidratacijom i otišao na nečiji rođendan sa pet piva u ušima.

obzirom da po kiši ne može da se koriste touch ekrani, spakovaću telefon u kesicu, zalepiti selotejpom, ubaciti u džep od šorca ili šuškavca, i uključiti LIVE TRACKING, a link ću okačiti ovde dole u komentaru za nekih pola sata. pa ako ima neko pametan kome se ne izlazi po ovom govnetu od vremena, nego mu se trči mojim nogama, eto moći će da se uživi. 


još jednom napominjem da na dnu stranice ima jedna linija na kojoj piše Graphs, i kad je stisnete otvore se grafikoni pulsa brzine nadmorske i šta god odaberete, a dole desno imate imperial/metric opciju da prebacite iz milja u kilometre. mislim da i gore desno ima da se odaberu neke opcije ali sad ne znam koje, jer još uvek nisam krenuo a svi ti linkovi imaju "rok trajanja" od 24h, pa ne mogu da otvorim nijedan.

(na garmin stranici naravno sve moje aktivnosti ostaju na mom profilu, na nekim drugim linkovima, nego ovi LIVE treninzi imaju i ovo neko drugo lice)

Nema komentara:

Objavi komentar