24 rujna 2015

još (pre)malo o trčanju

u maleckom sam šoku jer mi je upravo stigao mejl da je Polar sat popravljen i da potvrdim adresu za dostavu. a ja se spremao da pitam da li je uopšte stigao, jer mi niko ništa ne javlja. mislim da sam ga poslao u prošli četvrtak, dakle 7 dana. obzirom da se radilo o mehaničkom kvaru, verovao sam da će postojati izvesna verovatnoća da mi kažu kako je do kvara došlo nepravilnom upotrebom i pokušaju da mi naplate popravku, no u ovom kratkom mejlu ništa ne piše. ionako sam bio spreman da se svađam, zamisli kupiš novi auto i posle 4 meseca ti ostane volan u ruci u pola neke krivine, a oni ti kažu da si verovatno prejako vukao. slika je iz juna, dok je satić još uvek bio lep i mlad.


sad se pitam dal se nisam zajebo što sam uzeo i Garmina, ali šta fali, moći ću još malo da upoređujem ta dva. Garmin je neuporedivo komforniji jer meri puls direktno na ručnom zglobu, a Polar ima tako napravljen softver ili kako oni to kažu firmware da su mu GPS putanje dosta preciznije, nema onog skraćivanja krivina. Garmin pak koristi akcelerometar za merenje frekvencije koraka što Polar nema, mada ima sve što je potrebno za tu funkciju. ali zato Garmin ima samo opciju "trčanje" umesto izbora sporta, pa sve moraš da prepravljaš kasnije. npr ako odabereš km/h, deluje čudno na nekim trčanjima, a da ne pričam koliko brzina izražena u min/km deluje sumanuto na bicikli. Polar pak puno lepše izgleda, za šta me iskreno boli dupe. 

hrvatska zatvorila granice za srpske pasoše i srpske aute, da li će se to srediti do zagrebačkog maratona nemam pojma. za novi sad su opet poskupele prijave jer gospodin Dolga ima tendenciju da su svake godine skuplje a trke sve gluplje. ako nema logike, barem se rimuje. kao što je krajem oktobra Podgorica oduvek bila varijanta za sve koji nemaju para da odu u Ljubljanu, meščini da je i Novi sad alternativa za sve koji nemaju love za Zagreb. nešto tipa šta ima da idem na koncert omiljenog benda, sedeću kod kuće i slušaću njihove ploče. mislim, nije da će hrvatska da propadne zbog 20 srpskih maratonaca, ali će Dolga da se ovajdi.

dakle sutra sam ceo dan "na gotovs" čekajući da mi zvrkne telefon ili da ugledam kurirsku službu na ulici, a nakon toga ću da vam vadim mast kad krenem na trčanje sa dva GPS sata na dve ruke. da vidiš kad na kraju još i postanem popularan! vole mase da se dive i da mrze istovremeno, da pričaju kako si sranje dok ti non-stop vire kroz ključaonicu u neki deo života. a to moraju, da bi stalno sebi dokazivali da si sranje, pa jelda. a ja sad odoh na trčanje dok ne počne ta najavljena kiša, jer pre dotične i pre posla moram i oluk da popravim. to vam je taj život superstara.

Nema komentara:

Objavi komentar