09 rujna 2015

prelazni rok

otkako sam privremeno prešao sa Polara na Garmin, i shvatio da kod ovih drugih postoji opcija "live tracking", shvatio sam da ta moguićnost nije jedino dostupna preko android aplikacija tipa MapMyRun ili Strava.

i onda sam počeo da "ceptim" od nestrpljenja da odem na prvi trening sa Live Tracking praćenjem. šta je potrebno za to. potreban je Garmin gps sat (ne znam važi li za svaki, ili samo za skuplje modele), potreban je mobilni na kojem imaš omogućen prenos podataka (u prevodu svo vreme internet), potrebno je na taj mobilni instalirati Garmin Connect aplikaciju, i potrebno je da sve ispravno podesiš.

e tu kod prvog podešavanja se već pojavio i prvi problem, mobilni koji sam menjao s Lolom je imao bluetooth verziju 4.0 dok je ovaj njen koji sam dobio, model sa bluetooth-om v. 2.0. i cvrc ne mogu na njega da povežem sat. probao sam sa onim drugim telefonom i sve je "prošljakalo" u sekundi, uraaaaa...

u međuvremenu smo započeli neke silne radove oko kuće pa kad god sam otišao na trčanje to je bilo na-vrat-na-nos tako da niti sam stigao da sve to pripremim pre trčanja, niti je ona imala vremena da sedi ispred kompjutera i da blene u putanju koju na treningu crtam nogama po zemlji odnosno karti. 

dakle u nekoj bliskoj budućnosti bi to trebalo da izgleda ovako. izađem ispred kuće, pohvatam gps satelite, pred-uključim sat za trčanje, odaberem mogućnost Live Tracking na telefonu, onda stisnem na link "pozovi prijatelja da te prati", onda ukucam Lolin mejl, onda ona iznese ispred kuće tablet i na njemu odmah otvori link, onda taj link ostavimo recimo na mojoj stranici fb/blogoje da ako neko želi može to da prati, pokrenem štopericu i to bi valjda trebalo da bude sve.

postoji i opcija "ostavi trening dostupan 24h" za sve koji nisu videli najavu uživog prenosa na vreme. ODNOSNO, to bi trebalo najaviti ranije, ako već ne idem na neku trku, onda za recimo neki nedeljni trening, da negde u petak-subotu napišem da ću ići u planine na neko dugačko trčanje (ili biciklom, svejedno), i da negde od 10h nadalje možete da stisnete na link koji će se u to vreme pojaviti. tako bi to po prvi put proradilo na ovim prostorima, da neko ide na "javan" trening i to uživo.

čak bih u najavu mogao da dodam i broj telefona, pa da me uživo pozovete i bodrite kad mi je najteže. no kažem, prvo ću sve da isprobam, da vidim kako "radi", pa nakon par predpremijernih, probnih "snimanja" i ovde objavljenih slika, da to napokon i uradim. pretpostavljam da bi najbolji bio neki vikend u kojem nema trke, mada će verovatno mnogi u isto vreme otići da i sami trče, a možda je naprotiv bolji i radni dan jer kapiram da pola ljudi provede više vremena na internetu kada su na poslu, a pola preko vikenda kada su kod kuće. ako ništa drugo napraviću anketu :-)

Nema komentara:

Objavi komentar