27 veljače 2021

strina Marta

ne znam zašto se kaže baba marta za histerične promene vremena početkom proleća kada su babe ili dobre bake ili nadžak babuskare, nijedna nije malo ovako malo onako. strine su puno bolja titula za te martove, na stranu što su meseci svi muškog roda, unatoč onom mom pokušaju da im nadenem i ženska pandan imena.

elem serijal stotki se završio i trajao je od nedelje do petka, dakle 6 dana u kojima sam prekotrljao 557km što znači da je prosečna stotka imala 93km, tako kaže excel, a sportske aplikacije kažu da je ukupno bilo 6450m uspona a to je pak 1075m uspona po danu, što znači da bih po ravnom verovatno prevezao puno više od 100km dnevno za isto utrošeno vreme.
 
ali to se naravno ne računa. i na tur d fransu kažu da je bilo 40,000m uspona i na kraju prosečna brzina 40 na sat i niko te ne pita koliki bi bio prosek da su sve vozili po ravnom.
informacije radi, taj uspon je išao ovako tokom 6 dana: 


iz nekog razloga mi je copy-paste iz excela došlo ovde kao slika (?), ovo je čak i za mene novost koji u excelu živim barem nekoliko minuta svakog dana poslednjih 26 godina valjda. ne sećam se ovako kao iz topa koja je to godina bila kada smo kupili prve polar satove sa onim advantage interfejsom i onda nam je naravno trebao i kompjuter da bi sve to funkcionisalo kao što smo videli da radi na pripremama sa Čukaričkim, i čim smo se vratili kući odmah smo zapucali u bgd kod druga koji je prodavao svoj PC i tako je sve počelo. 

kad malo vratim film, trebalo bi da je to zima proleće leto 1995/1996, zima kada smo se na pripremama zainteresovali, proleće kada smo planirali i početak leta kada smo u italiji između svega ostalog kupili i prva dva polar sata. 

inače iz gornje slike se zaista i vidi ta moja planirana "zaprška" za kraj etapnog treninga, s tim da su prva tri dana bila na trkačkoj, četvrti dan na mtb-u sa slick gumama, peti dan opet na trkačkoj a šesti dan na mtb-u sa kramponkama i amortizerima. kako će se mesec završiti nemam pojma, danas sam po planu napravio pauzu od "treninga" i izveo jedan hajk nakon što sam pola dana proveo u nekim kućnim radovima sa šmirglom i šrafcigerom. sutra je zadnji dan februara i ujedno nedelja pa eto prilike za još jednu zapršku, već ovisno o tome koliko snage uspem da prikupim.

Nema komentara:

Objavi komentar