19 veljače 2021

petak trinaesti

sve nešto mislim da od prethodnog petka nisam imao blog sa naslovom "opet petak" a danas mi je jedan od rođendana pošto ja slavim novi mesec svakog 19-og i tako imam 12 rođendana godišnje i da vam kažem isplati se.
ne znam otkud mi suluda ideja da bih dan nakon Dužine mogao da trčim neke deoničice ma koliko bile rekreativne, no svejedno sam ujutru zapucao ka stadionu sa idejom da uradim 6 300-tki, tri u levu tri u desnu stranu tj krug tj smer tj zaokret tj krivinu.
no nešto me žigalo u vrhu levog lista poput neke najave grča ili nešto slično, ne nalik povredi ili istegnuću nego nešto čudno nedefinisano.
i pride primetim da mi je zagrevanje tj trčkaranje ka stadionu umesto nekih normalnih laganih 5'30'' po kilometru išlo oko 6', i skontam da je bolje da ne čačkam ništa, nego lepo napravim zaokret i vratim se kući.
nisam to ni kačio na Stravu da ne zbunjujem narod.

nakon nešto posla i nešto odmora i nešto užine odemo mtb-ima do jednog sela tu na 25km od grada pod planinama i odatle se Lola vrati kući pošto je alergična na zemlju blato i kamenje a ja ostanem da istražujem neke lokalne puteljke sa mogućnošću da negde gore nešto malo i otrčim no bio sam zadovoljan količinom istraženog a nije mi se ostajalo još pola sata duže, plus bi mi bilo glupo da se oznojim na trčanju jer je povratak bajkom blago nizbrdo.
a iovako sam se smrzo.
po navici sam "da se ne baci ceo dan" stavio na najkrupniji prenos i tako gnječio pedale zadnjih 15km kao da kotrljam neke tegove u teretani.


tu pred kraj pokupimo kolegu rekreativca koji inače pola dana visi po dalekovodima visokog napona a ostatak vremena izvan posla grabi da se provoza biciklom, pa zadnje kilometre prozujimo zajedno i malo nas je on sve snimao kako nam vetar cepa šuškavce pa sam tih 15-ak sekundi živog prenosa eno stavio na fejs u story.
sve u svemu skoro ništa treninga a koliko me svo to mlatasanje odmorilo videćemo evo za pola sata kada krenem na Tempić trčanje, pa pravo s trčanja na revakcinu da završim i sa tim čudom, dakle od sutra još dve nedelje pa mogu da se ljubim s kim god hoću mislim ako bude raspoloženih za akciju.

PS
nisam okačio kako mi je juče smešno ispala vožnja kad sam išao da obiđem radove na slomljenom mostu sa obe strane
kad je sitna slika deluje da sam negde kružio, a kad se uveća primeti se to kako sam sa obale na obalu samom sebi pružio ruku



Nema komentara:

Objavi komentar