23 veljače 2021

viljuška

mi za viljušku na bicikli kažemo viljuška 
a hrvati vila
a za viljušku kažu vilica 
a za vilicu kažu valjda isto vilica nemam pojma.
a meni se ukrutila viljuška na trkačkoj i teško se okreće tojest nije viljuška nego one tzv. šoljice (ne kažu i to valjda šalice boktemazo?) treba odvrnuti sa ključem 36 pa unutra natrpati nove bele kampanjolo masti koje srećom imam punu teglicu, jednom sam na pripremama u Budvi iz ogromne kutije koju je imao bk čukarički odvadio nožem za mazanje i napunio teglicu od rena i eno još uvek traje ta mast a prošlo je 20 godina.


planiram šta ću posle doručka, pa otprilike tako mora biti, da sredim te šoljice dok ne bude prekasno i da očistim i podmažem obe trkačke bicikle koje nisu nešto naročito vožene jer rekoh zadnji put smo na njih seli 03.02.2020. pa nije ni čudo da je nešto zapeklo. 


sad vi ovo gledate pa vam je svejedno kada li je nešto razmontirano, ali da bi neko uopšte došao do prilike da napravi ovakve fotke, morao bi pre toga da jedno sat vremena raznim alatima rastavlja i čisti biciklu, šteta što to na fotografijama ne piše po defaultu.

ugl treba nekoliko puta po desetak minuta sve ovo naprskati idealnim tekućinama pa oribati.
pisao sam na vajber Burazeru ali nije bio na mreži, on bi vrv najbolje znao šta i kako, naravno osim one ultrazvučne kadice u kojoj je čistio delove za onog Subaru-a što ga je opravljao pre par godina ali kontam da ta uređajka više nije u njegovom posedu, mada bi meni danas uštedela pola sata umazanih prstića.

elem odvozao/li sam/smo treću stotku u tri dana, ovaj put manje krnju nego juče jer sam namakao do 97km, a brateeee opet me mrzelo da idem još krugić po gradu, dosta mi je bilo 1000+ metara uspona da se shvati da nisam baš blejao u nekoj Banji nego sam bio na treningu jelte


ovo na slici sam ja na tisuću metara nad morem no to nigde ne piše, ali se zato vidi šta je tisuću metara ispod mene

Nema komentara:

Objavi komentar