24 studenoga 2022

čupamo pa sadimo

osim mlaćenja prazne slame i trlana lana (trla baba lan da joj prođe dan) imali smo kao klinci i taj odgovor kad nas pitaju šta radimo, a obzirom da ionako ništa ne radimo onda odgovorimo "čupamo pa sadimo".

eto nakon onog obaranja stabala sam imao još par poslova od par sati.
naime trebalo je što više izvaditi jedan panj, drugi je ostao pedalj iznad zemlje kao ukras.
i trebalo je zatim posaditi novo drveće, imali smo već u saksijama jednu jelku i jedan borić.
to drugo je bio podosta fizikalan ali ipak rutinski posao, a obzirom da nisam imao traktor pa da panj vežem lancem i samo ga iščupam, morao sam da nađem način.

ko želi - pronaći će način, kažu ovi što mahnito treniraju i još poneki sa sličnom dijagnozom.
pa sam otišao u šopić alata tu u tržnom centru 300m od kuće, i kupio dve burgije za drvo, malo podugačke.
tj jednu podugačku a drugu kratku neku pljosnatu koju na kraju nisam ni upotrebio, no dve burgije za dva evra i nije neki trošak obzirom da neki fizikalac bez 20 ojrića takav posao ne bi hteo ni da pogleda.

nažalost nisam našao burgiju sa sds+ prihvatom za čekić-bušilicu nego samo običnu sa šesterokutnim prihvatom pa sam morao da bušim starom natrulom einhellicom no dok je još u životu neću se žaliti - pola delova joj fali ali sam se snašao da je rabim i bez njih, do poslednjeg daha odnosno do poslednje piruete (burgijine).

i tako sam svrdlao pa rasvrdlavao i nekako uspeo da izdubim pedalj u dubinu i da povadim sve što je od panja ostalo sa sve par korenova okolo.
biće malo veći račun za struju ali šta da se radi, to je onaj treći evro, a četvrti i peti evro troška su otišli na palačinke tj smesu za dotične koju sam uzeo u lidlu, tri pakovanja na -30% akciji.

nakon svega toga i sađenja i odnošenja viška zemlje i ravnanja i pranja celog dvorišta, ostalo je snage za neki punokrvni hajk sa nešto malo malokrvnog potrčkavanja, tek koliko da noge ne zaborave kako to izgleda.
... mada mi se na momente činilo da ih je trkaći alchajmer već dobrano načeo.
radovi su gotovi, zima dolazi, sljemenaši su juče krenuli sa Bazom, pa bih sutra mogao i ja.



Nema komentara:

Objavi komentar