27 studenoga 2022

kviskoteka

kao u nekoj igri slažem brojke od bižuterije i ćilibara moji su drugovi killometri rasuti po celom svetu gomelj harkov lenjingrad, to su bile tri bajage u horu koje pevaju tri pesme u isti glas.
evo idem iz ovih stopa da pritisnem prijavu na distans ćelinđ na stravi ne bi li mi doprlo do mozga da treba da ozbiljnije porazmislim o trčanju.
da se pozabavim, što bi babe rekle.

177-146=31
ovo sam računao nešto, naime u sledeću subotu se vozi brevet iz niša koji u 200km pravi krug oko suve planine, s tim da je taj krug evo izračunao sam upravo, a 31km je dodatak sim-tam da bi se napunilo do 200km potrebne dužine.
već sam planirao taj krug jednom, s tim da nisam znao da li je sve asfalt, a evo sada je stigla i potvrda pa ako se razlikuje od mog plana ništa ne smeta.
jednom (sugurno ne usred decembra!) ćemo otići do niša i odvesti taj osnovni krug, naravno bez knjižica pečata i diploma koje su mi skroz nebitne, ali eto sada tačno znam šta/koliko me čeka.
ni visinski profil ne izgleda loše, ništa spektakularno, samo treba odabrati lep i stabilan dan/prognozu.

eto opet se sve svelo na priče o brojkama.
kao oni klinci što po ceo dan leže i planiraju na šta bi potrošili pare ako bi pogodili neku kombinaciju u kladionici, pa vrte u krug malo ajfon malo putovanje u egipat malo polovni golf petica malo gitara i pojačalo pa nazad na motor ili kvad, sačuvaj bože.
e to se zove savršena investicija resursa, mislim na slobodno vreme.

juče sam opet zaglavio na planinarskoj stazi u manastirskoj klisuri i razmišljao kako bi bilo fora poneti motorku i malo sređivati ona stabla koja su se poprečila a opet niti sam ja šumarska služba niti bi moja ideja (da se potroši 300 evra na dobru aku testeru sa par jačih baterija) naišla na oduševljenje ukućana.

teoretski bi i najmanja aku testera završila posao uz dosta muke jer sam na primeru teleskopske skontao koliko se muči sa granama od 20cm prečnika, a tek sa debljima bi bila muka.
a jača testera na koju idu dve 18+18V baterije je jedino teža za tu bateriju, ostalo je skroz slične veličine, i dobro duži je tzv. mač sa lancem no on se sklapa i skida za minut, sugurno ne bih hajkovao sat vremena do tamo sa lancem koji mi iz ranca viri preko ušiju.

i tako ovi iz kladionice danima razmišljaju o kvadovima a ja o testerama, pa u čemu je ustvari razlika?

Nema komentara:

Objavi komentar