22 studenoga 2022

nedruštvene mreže

obzirom na količinu netrpeljivosti i psovki kojih je sve više u odnosu na normalnu komunikaciju, biće da društvene mreže sve više postaju nedruštvene.
no dobro je što su izmišljene.
da narodu brže prolazi vreme.
ne znaš gde je zanimljivije, dobro fejs je kao broj jedan, to dobiješ već za treći rođendan.
što se više glupiraš to si popularniji.
onda kreneš sa izbacivanjem slika pudlice na instagram pa te algoritmi uhvate u mrežu i onda ti na svakom koraku i svakom kliku iskaču pudlice dok te nakon par godina internet ne pretvori u jednu od njih.
onda se osetiš pametan pa otvoriš tviter da bi svoje mudrosti koje nemaš nudio drugima koje ih ne zanimaju, i tako razvijete novu mrežu koja je još samo jedno mesto za podgrevanje iluzije da smo nekome korisni, ili da je neko koristan nama, što je još veći utisak dobitka.
navodno za džabe, ali ništa nije džabe jer si u međuvremenu to platio kroz hiljede klikova na oglase i desetine šampona i odela za pudlice u šta su te srdačno ubedili da ti je neophodno.
dozale hladni dani i svom psu MORATE obezbediti sve za preživljavanje.
A EVO I ŠTA.
jedino korisno može biti ako mu za rođendan kupiš hiperbaričnu komoru, ali da bi u nju mogao da se uvučeš potrebna ti je ona za šarplaninca a ne za pudlicu, a tek onda si je već uveliko otplatio jer samo vodeni masažni krevet za šarplaninca košta kao pola yarisa.
namerno nisam hteo o telefonima i laptopovima, zadržao sam se na kućnim ljubimcima mada i oni povremeno izlaze iz kuće, baš kao i laptop koji je pak mnogima veći kućni ljubimac od pudlice.
krug je zatvoren, platio bi da izađeš ali izlaska nema, što više plaćaš sve si više okovan u njemu. ali pare su tu da se potroše, jel tako.

Nema komentara:

Objavi komentar