25 siječnja 2023

malinkon i Ja

katkad trening ispadne i nešto što nisi očekivao, poput ovoga jutros.
tokom jučerašnje uporne kišice koja je celog dana padala pod istim uglom, negde je uz kuću prošla voda u ono što zovemo šupa a ustvari je neka letnja kujna i ujedno spavaonica za pse :-)
onda sam krenuo u inspekciju i skontao gde se sve taj rebrasti lim kojim je pokrivena ta prostorija odvojio od glavne velike kuće, tačnije popustio je neki git koji je to zaptivao.

e sad da bih to popravljao bilo je prikladno prvo sve očistiti što je već potrajalo sat vremena hodanja sa metlom po tom nepunih par metara uzanom ali 11m dugačkom krovu blagog nagiba, a zatim sam zaključio da bi bilo bolje to ekserčićima prikucati za kuću onako u malter i tada će popunjavanje belim akrilnim gitom biti mačiji kašalj jer će se sve pukotine suziti na milimetar.
sve je potrajalo bezmalo tri sata sa uključenim sprintom biciklom po gradu da se dokupi još materijala, uz kvaku da je napolju bilo oblačno i samo 2.5 Celzija.

znaš ono kad neko pita ima li šta napolju, a ti kažeš - ma ništa, dva i po Celzijusa.


prvo sam morao uz marendu da se dogrejem na radnu temperaturu jer sam onako nakon par sati čučanja bio poprilično načetog zdravlja.
izađem ja popodne OPET na dva i po celzijusa (kao da je to neki tepih) i odhajkujem jedan od standardno nestandardnih krugova kroz neku šumu što sam je jesenas "otkrio" i gde sam hteo da trasiram svoj osobni kros, mislim kad imaš Bukovec Badžers zašto ne bi imao Žabari Skanks.
nisam nešto silno potrčkavao jer su me dan ranije nakon onog jutarnjeg malo bržeg trčanja po kiši i hladnoći pomalo zatezale lože pa rekoh eto lepog izgovora da se previše ne trči.
zdravlje na prvom mestu!

Nema komentara:

Objavi komentar