08 siječnja 2023

sadly to inform

na internetu piše da je pravilnije (we are) sad to inform, ali ja nisam tako mislio nego ovako neodređeno i prvo mi je pao na pamet ovakav izričaj.
nakon onog mini trčanja juče ujutru na srpski božić i nešto malo torte i po frtalj čašice aromatičnog vina iz Lidla (!) smo se otisnuli na prazničnu vožnju.
tako nisam ništa nadoknadio od trčanja i ostao sam na mršavih 6km, otud naslov.

jedan od zaista retkih dana u godini kada se ukaže prilika za vožnju većim magistralnim putevima bez gužve šlepera i cisterni.
pre toga sam prvo na ulici oprao dve bicikle, obe Loline, onu za po gradu i ovu trkačku istu kao i moju koju sam takođe izvadio iz naftalina i oprao juče.
pa rekoh, ako se juče meni ukočio vrat jer trkačku nisam vozio godinu dana, zašto se nešto ne bi i njoj ukočilo, koja nije sela na cestovnjaka dve godine.

iskoristio sam priliku da potrošim neko sredstvo za pranje bicikli iz intersporta, nekakav deterdžent koji odmah rastvara prljavštine i masnoće, s tim da sam bio ekološki osviješten pa sam bicikle izneo na ulicu i sve to naprskao te sprao iznad šahta.
tako sam svoje dvorište poštedeo hemikalija koje sam elegantno prosledio dalje nizvodno u kanalizaciju.
nešto slično onome kada sam, nakon što je obustavljeno istraživanje litijuma u srbiji, brže bolje nakupovao 20 aku alata, sa uz to gratis 15-ak punjača i baterija raznih veličina.
prvog radnog dana idem da se učlanim u zelenu stranku.

šalu na stranu, vetar nas je satro spreda i sa strane, a asfalt odnosno neasfalt odozdo, tako da smo se nakon valovitih 80km vratili kući podosta samleveni.
nismo se nešto baš napinjali, obzirom da je ovo prva drumska vožnja nakon kamenog doba, pa je na kraju prosek od okruglih 25 čak ispao prihvatljiv.
a i imamo bicikle 1km/h brže od ovih samo one stoje u stepeništu i nije im bilo hitno čišćenje i podmazivanje kao ovima koje su stajale napolju pod nadstrešnicom.
za sledeći život imam samo jednu želju, garažu i radionicu 2-u-1 od minimum 36 metara kvadratnih.

sledi druga nedelja od tri uzastopne, jer sve mislim da je juče bila nedelja pošto je bio neradan dan/praznik, pa je danas nedelja, a sutra nam je kućna slava i opet treći dan kad se ne ide na posao, dakle treća nedelja.
pa fino.


Nema komentara:

Objavi komentar