12 siječnja 2023

petak trinaesti

nisam čekao petak 13. da bih menjao točkove na autu iako je prognoza obećavajuća sa dosta sunca, no satnica je u petak napeta i bolje je sve uraditi unapred pa makar i po ovoj rosulji i smrdljivih +8.
do juče bi +8 bila premija a sada nas je zima razmazila pa gunđam na sve što je ispod sunčanih +10 što je moramo priznati podosta razmaženo.
zaboravili smo mi na zimske vragolije heh.

uglavnom pneumatski od/zavrtač radi savršeno osim što se prvi put srećem s njim (u rukama) pa sam mislio da će on odvrnuti šrafove koliko god da su stegnuti, ali jok.
moraš velikim ključem prvo malo da otpustiš, i onda dalje radi perfektno.
najvažnije je što se sve događa prebrzo pa praktično u sekundi već odvrneš odnosno zavrneš šraf.
i onda ako držiš prst na obaraču on tadadadadadada dalje zavrće svakim udarcem po nešto malo i tu negde se zaustavi dovrtanje pa opet moraš velikim ključem dotegnuti da ne budu šrafovi labavi ipak.
nisam od onih što nogama gaze ključ dok se šraf ne slomi nego više volim da (doduše napamet, po osećaju) dotegnem toliko da mi nije potreban napor iz džigerice da bih ga na proleće opet odvrnuo.

ovaj put sam imao i posrednu pomoć jer je letos majstor menjao paknove na kočnicama iliti obloge ili kako se to već stručno zove, pa je on onim moment ključem sve stegao istom silom, što se otprilike poklapa sa tim kako sam ja oduvek mislio da je "taman" zavrnuto.

skontao sam da mi na uputstvu fali jedna slika, tj treća strana one knjižice/manuala iz lidla je skroz prazna a kasnije se pominju neki delovi i radnje koje podrazumevaju deo pod brojem npr. 13, dok na prvoj slici imam samo delove 1-9 pa sam na poslu časkom izguglao taj .pdf i sačuvao tu drugu sliku koju nemam gde je objašnjeno i podmazivanje uz pomoć posebnog dodatka.




Nema komentara:

Objavi komentar