12 lipnja 2015

21-21-21

otrčao sam treći polumaraton u tri dana, 
nakon povratka s Plitvica.
prva dva su bila po asfaltu, a ovaj današnji 8km po asfaltu i 13km po šumskim stazama/kamenjarima.

danas je bio i najstrmiji profil, ukupno sam imao nepunih 800m uspona (i isto toliko spusta), što daje ukupni prosečan nagib staze od 7.6%. pošto su Plitvice najsvežije, reći ću da ovaj POLUmaraton ima za 100 i kusur metara VIŠE uspona nego ceo maraton na Plitvicama...

eto, uspeo sam da ga pretrčim za manje od dva sata, a od uspona mi je veći problem bila vrućina, jer iako je staza mahom u hladu ipak ima dosta osunčanih delova a na kraju treninga je temperatura bila +29°C.

nije čudo da sam se biciklom odmah odvukao na 300m od starta/cilja do jednog izvora i tamo ostao 10-ak minuta polivajući se po glavi i... da sad ne nabrajam baš sve delove tela ;-)

pulsevi su mi bili za 10-ak viši nego na istom treningu pre 5-6-7 godina što govori u prilog onoj teoriji da bih trebao da skinem još koji kilogramčić, koliko god tašta kmečala da sam mršav i da treba da jedem više slanine i kajmaka :-)

a mogao bih bogme i malo više da treniram, a ne da se samo zavitlavam i trčkaram tamo-vamo, misleći da je to isto što i "prâvi trening". mora češće da se dahće, kao u pesmi (ako nisam nešto pobrkao) toni montana "svi se sada njišu i ubrzano dišu" :-)

evo kako je to izgledalo, prvo uspon na Ćelijsko Brdo, zatim 4 kruga iznad manastira, i na kraju strčavanje nazad na reku Gradac.



Nema komentara:

Objavi komentar