26 lipnja 2015

bez kaputt-a!

eto, nakon dosta odlaganja, bežanja, izvlačenja, nešto poput kera pred veterinarskom ordinacijom čim oseti poznati miris patnje, danas sam, moderno rečeno, "odradio" (sine creva mi se izvrnu naopačke kad čujem tu reč! i moj deda je u životu uradio sve što je morao pa nikada nije tu poganost izgovorio, sve dok se nisu rodili neki novi amerikanizovani klinci. 

jes, ju did it. jadniče nepismeni) jedan trening koji je istovremeno i test, provera, "kontrola" što bi rekli neki stari treneri, uradi kontrolu na 5km recimo. 

moja Provera je na 13.7km, po brdskim lelujavim (meandering) asfaltićima, koji su po ovakvom rosuljavom danu nekako neprijateljski klizavi. dal je do blata il do nekih masnoća nakupljenim tokom suvih dana, nemam pojma. uglavnom prošlajfovah kojegde. pa eto, u okvirima nekih sat vremena, sporiji sam 3 minuta nego pre 10 godina, kada sam strasno obožavao (ovde je nešto suvišno) upravo takve treninge. 

dokaz toga da sam zaboravio na žešće napore (i ovde je nešto suvišno) je i ovaj čudan bol u nogama, leđima, kojeg se sećam iz tih davnih vremena kada sam RADIO (e ovu reč tek treba istrebiti, zato sam je i naveo) takve treninge. jes aj did it, recite to mom dedi, da bi umeo da kaže da je radio plast, radio košenje, radio oštrenje kose, ne, WAIT, to je odradio :-D 

okej okej, evo završavam, to jest finiširam odrađivanje bloga, samo malo strpljenja, iliti pacijencije. jedini problem u ovom mom ratu je što se ona druga strana odavno predala i povukla u svoj obor. 

sve cajke i svi hipsterčići koji zaista i koriste ove izraze, religiozno su okupljeni oko svojih gurua na par TZV TRKAČKIH (trkači kurac moj, da izvinu deca) sajtova, i komentarisanje mojih blogova zaobilaze u luku širine pustinje Gobi. 

nego, oni su truli pre nego što su i odrasli, a kamoli ostarili, tako da je bolje da pričamo o meni veličanstvenom, koji sam daleko od truljenja, a o starenju znate šta mislim. 

naoštren sam, povređen sam tačnošću štoperice, iznerviran podacima, razjaren (pazite vi polupismeni ako ste zalutali u ovaj tekst, razjaren je bog naspram iznerviran, podvucite to kineskim mastilom, dva puta) i nimalo iznenađen jer sam nekako i očekivao ovakav sunovrat na prvom Testu nakon deset godina.

ali koprcaće se Antiša Zjec još isto toliko (koliko?) godina, crći neće. crknut, to sam mislio, pojašnjenje za kroatsku klijentelu :-*
i zbog jedne smješne kroate-kravate, ne dajte da vas odvrate!

https://www.youtube.com/watch?v=R7fZ0R2NATw

Nema komentara:

Objavi komentar