14 kolovoza 2015

savršenstvo

dakle patike za off-road 
ili kako u mom selu kažu "za Teren"
... treba sa su savršeno dizajnirane,
i da je svaki detalj dorađen


recimo, poželjno je da se svaka travka zabode u tkaninu. kad te nešto bocka kroz patiku, brže ćeš trčati, poput medveda kojeg je napao roj osica.


isto tako i iznutra, materijal kojim su obložene patike mora da bude "nature friendly" što u prevodu znači da sve što upadne za vreme trčanja tu mora i da ostane sve do kraja trčanja. tako ti svako trčanje od dva sata potraje TRI sata jer kod kuće moraš sat vremena pincetom da vadiš trnje iz ovog platna...


dalje. đon treba napraviti iz što više malih delića, jer je tako najveća verovatnoća da će svaki takav MALECKIIII delić da se odvali. zašto bi sačuvaj me bože te delove povezali po dužini? ako bi se pohvatali u kolo, verovatno bi puno duže ostali zajedno, i onda niko ne bi morao da kupi novi par patika već nakon pretrčanih 500 kilometara.



a ko zna, možda se ove silne off-road patike uopšte i ne prave za off-road trčanje? možda je ovo ZAISTA i namenjeno starletama koje kupe slične modele pa ih nose dok šetaju kučiće po travnjaku ispred solitera, eventualno skoknu do Maksija. prečicom!!! mislim, preko iste te trave. jbg, sve je to off-road.



bez ovog detalja C.S.I. ne bi imali materijala za TV seriju. "heh-heh, iščeprkali smo mu iz prednjeg dela patike dvadeset osam raznih slamki, i tako na osnovu redosleda kojim ih je skupljao, odredili tačnu putanju kojom se kretao nakon što je zakopao žrtvu".



NARAVNO da đon mora da bude tako projektovan da noseća i gazeća površina imaju najveći mogući broj delića, među-delića, sastava, rastava, rupa, zakrpa, falcova, šavova, škrga, karnera, i umnjaka koji niču tek posle 50-te. mašala. 



pertle, fala bogu, moraju biti napravljene od nekog dronjavog kretenizma tako da kako iz njih izvadiš neki čičak, on povuče par niti i one se odmah natapiraju. od 50 trčanja po makadamima, samo 4-5 je bilo kroz korov. da sam svaki put išao kroz trnje, do sad bi mi pertle imale onu bob marli frizuru, što mi, uz svo poštovanje prema muzičaru, baš i ne ide uz patike.

Nema komentara:

Objavi komentar