20 kolovoza 2015

šta si prizivao, to te i potopilo

najbolja stvar u vezi ove fotografije je što se uopšte ne vidi da sam prljav, mokar do gole kože, i da se upravo cedim od pljuska.



štaviše, delujem okupan i ulickan i kao da tek krećem na trčanje! 
GDE JE TU PRAVDA? 


posle samo 8km stigao sam na nekih 500-ak metara nadmorske. dok je iza/ispod mene ostajao kanjon reke Gradac, počelo je da grmucka baš sa te strane...


nedugo zatim sve se prevuklo sivo-crnim nijansama, a iz sela Leskovice su se čule protivgradne rakete u tolikim rafalima da mi prosto zvuči nemoguće da jedna raketa košta koliko laptop.

levo se vidi Magleš do kojeg još uvek nije stigao taj front oblačnosti, dok su Povlen i Jablanik uveliko sažvakani i progutani.


pored puta sam pronašao neku najlonsku kesu u koju bih mogao da umotam telefon ako počne veći pljusak. i počeo je. kesa je spolja bila suva pa sam je izvrnuo da bi mokra unutrašnjost ostala spolja. problem je što je ta unutrašnjost smrdela na neku turšiju :-)

do kraja trčanja sam mučio muku sa tim smradom, pokušavao da obrišem bar jednu ruku o dres ili kačket no sve je bilo previše mokro i nikako nisam bio siguran da li mi je šaka dovoljno čista, jer sam na svakih minut-dva 
morao da istresem nos, zbog alergije.

i tada je počelo. kap... kap... kapkapkap... KAPkapKAP... DUM... TRASSSSS


u jednom trenutku je nadolazeći oblak izgledao zaista veličanstveno. kao 10km veliki cepelin odmah tu iznad kanjona. poželeo sam da nakratko zastanem ispod nekog drveta gde manje pada kiša, časkom izvadim telefon iz turšije, i opalim tu jednu poslednju fotku pre nego što potonem :-)

no odoleo sam iskušenju da baš sve ovekovečim. samo ti trči, pomislih, bolje je da dođeš kući minut ranije nego dva minuta prekasno. 




evo kako je izgledao profil staze, do pola uzbrdo pa od pola nizbrdo, više-manje. ova neka aplikacija za praćenje treninga mi je otkrila novi lični u polumaratonu od 1h46'. obzirom na profil i da je druga četvrtina staze bila po makadamu, i da nisam zaustavljao štopericu ovo nekoliko puta kad sam zastao da slikam oblake i planine, to čak i nije loš rezultat :-P

Nema komentara:

Objavi komentar