19 ožujka 2017

42/42 Ulazak u harem

Ulazak u poslednji kilometar maratona i trčanje kroz špalir čirslidersica može zaista da se nazove i ulazak u harem. Doduše rekao sam (već nekoliko puta?) i da ulazak prvog maratonca kroz ciljnu kapiju može da liči na utrčavanje prvog spermatozoida u zagrljaj jajnika, hmm, to je možda previše slikovito poređenje čak i za ove što me odavno poznaju :-)

U zadnjih par dana mi je osećaj u ramenu sve bolji, već neke stvari mogu da radim sa dve ruke, s tim da desnom ne pomeram naročito rame i lakat nego pokušavam da sve pokrete napravim od lakta pa naniže. Juče sam nakon 40 i par dana uspeo da sa obe šake priđem licu i proteram konac kroz zube, majko mila osećaj je bio bolji od seksa. Valjda zato što ti nakon 6 nedelja nešto toliko nedostaje, da ti se čini da je najbolja stvar na svetu. Baš me zanima kako će izgledati kad prvi put sednem na biciklu, i kada će to uopšte biti.

Problem mi je sa dohvatanjem guvernale, jer su meni sve guvernale prenisko! A ne mogu ni da baratam spretno aparatom za varenje, inače bih na brzaka nešto prepravio, a nakon nekog vremena kad mi to više ne bu trebalo, samo bih dodatak odsekao brusilicom kao da ga nije ni bilo.

Prepraviću ovu sliku da vam dočaram dokle uopšte mogu da dohvatim.



Ovo što je crveno sigurno imam i kod kuće, samo bi trebalo probrati koji profil je najlakši za varenje i na to dodati poprečnu NAD-guvernalu. Mislim, za par nedelja vozikanja estetika ne bi značila ništa, pa ako mi je lakše da ove uspravne budu četvrtaste a gornja okrugla, koga briga :-)

Druga mogućnost bi bila da za krajeve guvernale vežem dva kanapa kao uzde i da tako upravljam, ali se tu nameće pitanje KAKO BIH KOČIO??? Jer čak iako kočim "kontrom", ruke tada služe da zadržiš telo uspravno, odgurujući ga unazad. Kako bih to izveo sa pertlama u rukama, nemam pojma, verovatno bih samo preleteo preko :-P

Tako da sam odustao, do daljnjeg.
Ako sutra u 07:00 ortoped kaže da mogu da koristim ruku bez opasnosti po mesto preloma, već ću nekako navući šlem za varenje na glavu ;-)

Nema komentara:

Objavi komentar